Bereidingswijze
-Oven voorverwarmen op 180 graden
-Smelt boter in de pan.
-Kruid de ribeye en bak bruin aan alle kanten in de pan.
-Zet ongeveer 6 minuten In de oven Haal uit de oven als de kern 70 graden bereikt en laat even rusten onder aluminiumfolie.
-Pel de zilveruitjes en snijd doormidden.
-Snijd de champignons in 2
-Smelt boter In een p;,n en stoof hierin de spekjes samen met de champignons
-Blus met de madera, voeg room toe en laat inkoken
-Breng op smaak met peper en zout,
-Snijd de pijpajuin In dunne ringetjes
-Kook de pasta ondertussen al dente Giet af.
-Meng de gehakte verse kruiden en de olijfolie onder de pasta en schep op het bord.
-Snijd het vlees In mooie dikke plakken Kruid met grof zout. Oversaus of serveer de saus apart. Werk af met de pijpajuinringetjes.
-Smelt boter in de pan.
-Kruid de ribeye en bak bruin aan alle kanten in de pan.
-Zet ongeveer 6 minuten In de oven Haal uit de oven als de kern 70 graden bereikt en laat even rusten onder aluminiumfolie.
-Pel de zilveruitjes en snijd doormidden.
-Snijd de champignons in 2
-Smelt boter In een p;,n en stoof hierin de spekjes samen met de champignons
-Blus met de madera, voeg room toe en laat inkoken
-Breng op smaak met peper en zout,
-Snijd de pijpajuin In dunne ringetjes
-Kook de pasta ondertussen al dente Giet af.
-Meng de gehakte verse kruiden en de olijfolie onder de pasta en schep op het bord.
-Snijd het vlees In mooie dikke plakken Kruid met grof zout. Oversaus of serveer de saus apart. Werk af met de pijpajuinringetjes.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk stukje kalfsvlees met een prima cominatie van pasta, spekjes en champignons met een maderasausje
Ingrediënten
4 x kalfsribeye (125g/pp)
400g witte champignons
200g spekblokjes
12 zilveruitjes (rauw)
1 dl madera
3dl room
2 stengels pijpajuin
200 g pasta
Ol1jfol1e
Verse kruiden
Boter
Peper en zout
400g witte champignons
200g spekblokjes
12 zilveruitjes (rauw)
1 dl madera
3dl room
2 stengels pijpajuin
200 g pasta
Ol1jfol1e
Verse kruiden
Boter
Peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
vleesthermometer
aluminiumfolie
aluminiumfolie
Leuke tips
TIP van de chef : Start met de saus, dan kan deze langzaam inkoken en krijg je een mooie gladde saus.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1484201
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
lekker van bij ons - chef = Francesca Sterckx van bistro Mistinguet in het centrum van Aarschot )
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid