Mosselen met schuimige champagnesaus en dragon

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/14/2020 - 08:48
Bereidingswijze
Spoel de mosselen 2 keer in gezouten water.

Spoel het preiwit en snijd in halve ringen.

Doe wat olijfolie in een diepe pan of stoofpot. Voeg het preiwit toe, laat heel even stoven. Voeg dan de mosselen toe, voeg het water, de room en de champagne toe en zet het deksel erop. Laat enkele minuten stoven tot de mosselen open zijn.

Hak de dragon fijn en strooi oven de mosselen.

Schep de mosselen in de borden of schaaltjes. Doe het vocht in een kom en mix het tot schuim met behulp van een melkopschuimer. Lepel de schuimige champagnesaus over de mosselen en serveer onmiddellijk.
Afbeelding
Mosselen met schuimige champagnesaus en dragon
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijk voorgerecht dat zeker en vast in de smaak zal vallen van Uw gasten  ! Makkelijk en lekker .
Ingrediënten
2 kg mosselen
200 ml champagne
200 ml room
100 ml water
1 preiwit
1 handvol verse dragon
2 el olijfolie
peper - zout
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1484189
Homepage ID
1090993
Teller
43
Bron
njam
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid