Bereidingswijze
Steek de oesters open en doe ze in een steelpannetje. Laat ze kort opkoken op het vuur (enkele seconden) en hak ze daarna fijn (zonder het vocht).
Snijd het rundvlees in kleine blokjes. Hak de grijze garnalen fijn. Doe ze samen in een grote kom en voeg er nog de bieslook, peterselie en oesters aan toe. Meng goed. Breng de tartaar op smaak met zoete sojasaus, ponzu, olijfolie, sancho peper en zout.
Verdeel de tartaar over bordjes. Werk af met groene kruiden (bv bloedzuring).
Snijd het rundvlees in kleine blokjes. Hak de grijze garnalen fijn. Doe ze samen in een grote kom en voeg er nog de bieslook, peterselie en oesters aan toe. Meng goed. Breng de tartaar op smaak met zoete sojasaus, ponzu, olijfolie, sancho peper en zout.
Verdeel de tartaar over bordjes. Werk af met groene kruiden (bv bloedzuring).
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijke tartaar surf en turf , Uw gasten zullen niet weten dat er oesters in zitten verwerkt......
Ingrediƫnten
12 oesters
500 gr dry aged rundsvlees
150 gr grijze garnalen ( gepeld)
2 el fijngehakte bieslook
2 el fijngehakte peterselie
1 el zoete sojasaus
1 el ponzu (of limoensap)
1 snuifje Sancho peper
1 el olijfolie
1 snuifje fijn zeezout
bloedzuring
500 gr dry aged rundsvlees
150 gr grijze garnalen ( gepeld)
2 el fijngehakte bieslook
2 el fijngehakte peterselie
1 el zoete sojasaus
1 el ponzu (of limoensap)
1 snuifje Sancho peper
1 el olijfolie
1 snuifje fijn zeezout
bloedzuring
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1484187
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
njam
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid