Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Borstel de champignons schoon. Snij er de steeltjes uit en hak deze fijn.
-Bak de sjalot in wat olijfolie glazig. Voeg de fijngehakte champignonsteeltjes toe en roerbak tot het vocht verdampt is. Laat afkoelen.
-Snij de zalm in fijne blokjes. Roer de geitenkaas los en meng er de zalm, het champignonmengsel en de helft van de bieslook onder. Kruid met peper en zout.
-Bestrijk de champignonhoedjes met olijfolie en vul ze met het mengsel. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en zet 15 minuten in de oven.
-Werk voor het serveren af met de resterende bieslook.
-Borstel de champignons schoon. Snij er de steeltjes uit en hak deze fijn.
-Bak de sjalot in wat olijfolie glazig. Voeg de fijngehakte champignonsteeltjes toe en roerbak tot het vocht verdampt is. Laat afkoelen.
-Snij de zalm in fijne blokjes. Roer de geitenkaas los en meng er de zalm, het champignonmengsel en de helft van de bieslook onder. Kruid met peper en zout.
-Bestrijk de champignonhoedjes met olijfolie en vul ze met het mengsel. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en zet 15 minuten in de oven.
-Werk voor het serveren af met de resterende bieslook.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en lekker warm aperitiefhapje om een feest goed te starten
Ingrediënten
2 eetlepels parmezaanse kaas (geraspt)
3 eetlepels bieslook (fijngehakt)
8 kastanjechampignons (grote)
180 gram geitenkaas (zachte)
120 gram zalm (gerookt)
1 sjalot (gesnipperd)
olijfolie
peper
zout
3 eetlepels bieslook (fijngehakt)
8 kastanjechampignons (grote)
180 gram geitenkaas (zachte)
120 gram zalm (gerookt)
1 sjalot (gesnipperd)
olijfolie
peper
zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1484181
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid