Bereidingswijze
Peultjes beetgaar koken in water met zout. Goed laten uitlekken in een vergiet.
Tagliatelle koken volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Saus:
Olie verhitten. Kastanjechampignons bakken tot vocht is verdwenen. Knoflook even meebakken.
Witte wijn toevoegen en op hoog vuur laten inkoken.
Crème fraîche en roomkaas toevoegen en laten smelten op de champignons.
Af en toe roeren.
Op smaak maken met peper, zout, cayennepeper en worcestersaus.
Meng de peterselie en dille door de saus.
Verhit de olie in de koekenpan.
Bak hierin de met peper en zout gekruide zalmfilet aan elke zijde plm. 2 minuten. Zo blijft de zalm mooi rosé.
Meng de peultjes met de tagliatelle. Op smaak maken met peper, zout, cayennepeper, worcestersaus en een knlontje roomboter (heerlijk).
Leg de zalm op de tagliatelle en giet wat van de saus erover.
Tagliatelle koken volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Saus:
Olie verhitten. Kastanjechampignons bakken tot vocht is verdwenen. Knoflook even meebakken.
Witte wijn toevoegen en op hoog vuur laten inkoken.
Crème fraîche en roomkaas toevoegen en laten smelten op de champignons.
Af en toe roeren.
Op smaak maken met peper, zout, cayennepeper en worcestersaus.
Meng de peterselie en dille door de saus.
Verhit de olie in de koekenpan.
Bak hierin de met peper en zout gekruide zalmfilet aan elke zijde plm. 2 minuten. Zo blijft de zalm mooi rosé.
Meng de peultjes met de tagliatelle. Op smaak maken met peper, zout, cayennepeper, worcestersaus en een knlontje roomboter (heerlijk).
Leg de zalm op de tagliatelle en giet wat van de saus erover.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit gerecht kun je voor een groot deel voorbereiden. Saus kun je al een dag tevoren maken en ook de peultjes kun je al een dag tevoren knapperig koken. Goed uitgelekt bewaren.
Vlak voor het eten de pasta koken en de zalm kort bakken.
Vlak voor het eten de pasta koken en de zalm kort bakken.
Ingrediënten
2 zalmfilets zonder vel
Peper, zout
1 eetlepel zonnebloemolie
200 gram peultjes, schoongemaakt
120 gram pasta, bijv. tagliatelle
Saus:
1 eetlepel zonnebloemolie
2 teentjes knoflook, gesnipperd
150 gram kastanjechampignons, in plakjes
½ dl witte wijn
100 ml crème fraîche
50 gram roomkaas met kruiden en knoflook
Gehakte peterselie en dille
Mespunt cayennepeper
Paar druppels worcestersaus
klontje roomboter
Peper, zout
1 eetlepel zonnebloemolie
200 gram peultjes, schoongemaakt
120 gram pasta, bijv. tagliatelle
Saus:
1 eetlepel zonnebloemolie
2 teentjes knoflook, gesnipperd
150 gram kastanjechampignons, in plakjes
½ dl witte wijn
100 ml crème fraîche
50 gram roomkaas met kruiden en knoflook
Gehakte peterselie en dille
Mespunt cayennepeper
Paar druppels worcestersaus
klontje roomboter
Hulpmiddelen & keukengerei
pan voor de pasta en de peultjes
koekenpannen voor de saus en de zalm
koekenpannen voor de saus en de zalm
Leuke tips
Serveer er een lekkere tomatensalade bij, bijvoorbeeld:
https://www.smulweb.nl/recepten/1463159/Italiaanse-tomatensalade-met-een-rucoladressing of
https://www.smulweb.nl/recepten/1450853/Toscaanse-tomatensalade-met-rucola-artisjokharten-en-parmezaanse-kaasof
https://www.smulweb.nl/recepten/1370178/Salade-van-kerstomaten-gedroogde-tomaten-en-kaas
EET SMAKELIJK
https://www.smulweb.nl/recepten/1463159/Italiaanse-tomatensalade-met-een-rucoladressing of
https://www.smulweb.nl/recepten/1450853/Toscaanse-tomatensalade-met-rucola-artisjokharten-en-parmezaanse-kaasof
https://www.smulweb.nl/recepten/1370178/Salade-van-kerstomaten-gedroogde-tomaten-en-kaas
EET SMAKELIJK
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1484169
Homepage ID
886977
Teller
158
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid