Bereidingswijze
-Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de koteletten om en om mooi bruin en nog iets rosé van binnen.
-Neem de koteletten uit de pan en bestrooi ze met zout en versgemalen peper.
-Bedek de koteletten met mosterd, gruyère kaas en crème fraîche en gratineer ze in de oven of onder de grill.
-Giet de calvados en room in de resterende bakboter, kook het tot 2/3 in, giet het door een fijne zeef en daarna over de koteletten.
-Lekker met dikke frieten en gestoofde in ham omwikkelde witlof.
-Neem de koteletten uit de pan en bestrooi ze met zout en versgemalen peper.
-Bedek de koteletten met mosterd, gruyère kaas en crème fraîche en gratineer ze in de oven of onder de grill.
-Giet de calvados en room in de resterende bakboter, kook het tot 2/3 in, giet het door een fijne zeef en daarna over de koteletten.
-Lekker met dikke frieten en gestoofde in ham omwikkelde witlof.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en super lekker. We geven er (dikke) frietjes bij .
Ingrediënten
4 stuks kalfskotelet
1 eetlepel boter
300 gram geraspte gruyère kaas
4 eetlepels Dyon mosterd
1/8 crème fraîche
1/8 (slag)room of kookroom
4 eetlepels calvados (appelbrandewijn)
zout en peper uit de molen
1 eetlepel boter
300 gram geraspte gruyère kaas
4 eetlepels Dyon mosterd
1/8 crème fraîche
1/8 (slag)room of kookroom
4 eetlepels calvados (appelbrandewijn)
zout en peper uit de molen
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1484153
Homepage ID
1090993
Teller
52
Bron
Peter's farm
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid