Kalfskotelet met gruyère en mosterd

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/13/2020 - 10:44
Bereidingswijze
-Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de koteletten om en om mooi bruin en nog iets rosé van binnen.
-Neem de koteletten uit de pan en bestrooi ze met zout en versgemalen peper.

-Bedek de koteletten met mosterd, gruyère kaas en crème fraîche en gratineer ze in de oven of onder de grill.
-Giet de calvados en room in de resterende bakboter, kook het tot 2/3 in, giet het door een fijne zeef en daarna over de koteletten.

-Lekker met dikke frieten en gestoofde in ham omwikkelde witlof.
Afbeelding
Kalfskotelet met gruyère en mosterd
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en super lekker. We geven er (dikke) frietjes bij .
Ingrediënten
4 stuks kalfskotelet
1 eetlepel boter
300 gram geraspte gruyère kaas
4 eetlepels Dyon mosterd
1/8 crème fraîche
1/8 (slag)room of kookroom
4 eetlepels calvados (appelbrandewijn)
zout en peper uit de molen
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1484153
Homepage ID
1090993
Teller
52
Bron
Peter's farm
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid