Bereidingswijze
-Plet de schnitzels tot een dunne plak en bestrijk met eiwit.
-Meng het gehakt met de mosterd, Friese nagelkaas, ontbijt-koek, blokjes gember, peper, zout en nootmuskaat. -Kook de haricots verts beetgaar en spoel ze koud.
-Verdeel het gehakt en de haricots verts over de schnitzels en rol deze stevig op.
-Bestrijk het aluminiumfolie met olie en rol hierin de schnitzelrolletjes.
-Verwarm de oven tot 200° C en gaar hierin de schnitzelrol in ca. 12 minuten.
-Snipper het sjalotje en het teentje knoflook en fruit ze in de olie aan.
-Voeg de risotto rijst toe en laat de rijst glazig worden.
-Voeg de helft van de bouillon toe en blijf roeren tot de rijst de bouillon heeft opgenomen. Giet telkens iets bouillon toe tot de rijst beetgaar is.
-Roer op het laatste moment de boter en de Parmezaanse kaas door de risotto en lepel hem op een bord.
-Haal de schnitzelrolletjes uit het aluminiumfolie en snijd deze doormidden.
-Rangschik het vlees op de risotto.
-Meng het gehakt met de mosterd, Friese nagelkaas, ontbijt-koek, blokjes gember, peper, zout en nootmuskaat. -Kook de haricots verts beetgaar en spoel ze koud.
-Verdeel het gehakt en de haricots verts over de schnitzels en rol deze stevig op.
-Bestrijk het aluminiumfolie met olie en rol hierin de schnitzelrolletjes.
-Verwarm de oven tot 200° C en gaar hierin de schnitzelrol in ca. 12 minuten.
-Snipper het sjalotje en het teentje knoflook en fruit ze in de olie aan.
-Voeg de risotto rijst toe en laat de rijst glazig worden.
-Voeg de helft van de bouillon toe en blijf roeren tot de rijst de bouillon heeft opgenomen. Giet telkens iets bouillon toe tot de rijst beetgaar is.
-Roer op het laatste moment de boter en de Parmezaanse kaas door de risotto en lepel hem op een bord.
-Haal de schnitzelrolletjes uit het aluminiumfolie en snijd deze doormidden.
-Rangschik het vlees op de risotto.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere schnitzelrolletjes uit Friesland, waar we risotto bij serveren ! Top gerecht !
Ingrediënten
4 kalfslapjes
150 gram kalfsgehakt
30 gram geraspte kruidnagelkaas
eiwit van 2 eieren
20 stuks haricot verts
2 theelepels grove mosterd
1 pak ontbijtkoek
25 gram gember
zout en versgemalen peper
nootmuskaat
2 eetlepels olie
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
20 gram boter
300 gram risottorijst
0,8 liter bouillon
1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
150 gram kalfsgehakt
30 gram geraspte kruidnagelkaas
eiwit van 2 eieren
20 stuks haricot verts
2 theelepels grove mosterd
1 pak ontbijtkoek
25 gram gember
zout en versgemalen peper
nootmuskaat
2 eetlepels olie
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
20 gram boter
300 gram risottorijst
0,8 liter bouillon
1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
aluminiumfolie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1484151
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Peter's farm
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid