Bereidingswijze
-Haal het vlees voor bereiding uit de koelkast zodat het op temperatuur kan komen.
-Bak het in 8 minuten in wat rijstolie om en om bruin van buiten. Voeg de ui, tomaten en wortel toe en bak 5 minuten en roer de tomatenpuree er vervolgens door.
-Voeg de kalfsbouillon toe en stoof met het deksel op een laag vuur gedurende ongeveer 45 minuten.
-Draai het halverwege een keer.
-Prik in het dikste deel van het vlees een vleesthermometer. Haal het vlees bij een temperatuur van iets minder 59°C uit de pan en leg het afgedekt op een warm bord. Roer de vleesbouillon tot een gladde massa en voeg de crème fraîche toe, breng aan de kook en breng op smaak met peper en zout.
-Fruit de sjalotten in een pan in wat hete olie, voeg dan de bonen en wat peper en zout naar smaak toe en laat het geheel ongeveer 5 minuten bakken.
-Snijd de muis met een scherp niet gekarteld mes op de draad in plakjes.
-Serveer het met de boontjes en lekker met rösti.
-Bak het in 8 minuten in wat rijstolie om en om bruin van buiten. Voeg de ui, tomaten en wortel toe en bak 5 minuten en roer de tomatenpuree er vervolgens door.
-Voeg de kalfsbouillon toe en stoof met het deksel op een laag vuur gedurende ongeveer 45 minuten.
-Draai het halverwege een keer.
-Prik in het dikste deel van het vlees een vleesthermometer. Haal het vlees bij een temperatuur van iets minder 59°C uit de pan en leg het afgedekt op een warm bord. Roer de vleesbouillon tot een gladde massa en voeg de crème fraîche toe, breng aan de kook en breng op smaak met peper en zout.
-Fruit de sjalotten in een pan in wat hete olie, voeg dan de bonen en wat peper en zout naar smaak toe en laat het geheel ongeveer 5 minuten bakken.
-Snijd de muis met een scherp niet gekarteld mes op de draad in plakjes.
-Serveer het met de boontjes en lekker met rösti.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De achtermuis komt uit de bil van het kalf en ligt tussen de bovenbil en de platte bil. Een mooi mager stuk kalfsvlees, als het rosé gebraden is kan het perfect koud gebruikt worden voor vitello, maar het is ook heerlijk om warm te serveren. Let wel op: het vlees is vrij grof van draad en moet daarom dus wat dunner gesneden worden
Ingrediënten
600 gram, gevliesde kalfsachtermuis
1 stuks ui (gesnipperd)
2 stuks tomaten (in stukjes gesneden)
450 ml kalfsbouillon
2 eetlepels crème fraîche
500 gram prinsessen- of sperziebonen (geblancheerd)
2 stuks sjalotten (fijngehakt)
1 eetlepel rijstolie
peper en zout
1 stuks ui (gesnipperd)
2 stuks tomaten (in stukjes gesneden)
450 ml kalfsbouillon
2 eetlepels crème fraîche
500 gram prinsessen- of sperziebonen (geblancheerd)
2 stuks sjalotten (fijngehakt)
1 eetlepel rijstolie
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
vleesthermometer
Leuke tips
Tip: U kunt ook de achtermuis ook in de oven bereiden. Bak het vlees en de gesmoorde groenten in een braadpan. Voeg de kalfsbouillon toe in de braadpan en plaatst de pan in de voorverwarmde oven en bakt u deze ongeveer 45 minuten op 180°C. Controleer de temperatuur met een vleesthermometer.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1484149
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Peter's farm
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid