Bereidingswijze
1 Verkruimel de koekjes in de keukenmachine en vermeng met de gesmolten boter. Verdeel het mengsel over een met bakpapier bedekte springvorm. Druk goed aan en zet koel weg.
2 Week 6 blaadjes gelatine voor de vulling in koud water. Roer de plattekaas glad met de suiker en de vanillesuiker. Verwarm 100 ml mangosap en los er de goed uitgeknepen gelatine in op. Voeg de rest van het sap toe en roer geleidelijk door de kaasmassa. Laat lichtjes opstijven.
3 Klop 200 ml room stijf voor de vulling en spatel hem door de kaasmassa. Verdeel het mengsel over de koekjesbodem en strijk glad. Laat op z'n minst 3 tot 4 uur opstijven in de koelkast.
4 Week de rest van de gelatine in koud water. Verwarm opnieuw een bodempje mangosap, los er de uitgeknepen gelatine in op. Schenk er de rest van het sap bij en laat even afkoelen. Giet voorzichtig over de taart en zet nog even koel weg. Klop 80 ml room stijf en schep hem in een spuitzak met kartelmond. Werk de taart af met toefjes slagroom. Ontvorm voorzichtig op een groot bord en snij de taart in mooie stukken. Serveer.
2 Week 6 blaadjes gelatine voor de vulling in koud water. Roer de plattekaas glad met de suiker en de vanillesuiker. Verwarm 100 ml mangosap en los er de goed uitgeknepen gelatine in op. Voeg de rest van het sap toe en roer geleidelijk door de kaasmassa. Laat lichtjes opstijven.
3 Klop 200 ml room stijf voor de vulling en spatel hem door de kaasmassa. Verdeel het mengsel over de koekjesbodem en strijk glad. Laat op z'n minst 3 tot 4 uur opstijven in de koelkast.
4 Week de rest van de gelatine in koud water. Verwarm opnieuw een bodempje mangosap, los er de uitgeknepen gelatine in op. Schenk er de rest van het sap bij en laat even afkoelen. Giet voorzichtig over de taart en zet nog even koel weg. Klop 80 ml room stijf en schep hem in een spuitzak met kartelmond. Werk de taart af met toefjes slagroom. Ontvorm voorzichtig op een groot bord en snij de taart in mooie stukken. Serveer.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxEen lekkere zomerklassieker die ook welkom is in hartje winter !
Ingrediënten
Voor de bodem :
200 g Petit Beurres koekjes
120 g boter (gesmolten)
Voor de vulling :
6 gelatine blaadjes
700 g magere plattekaas
6 el suiker
4 el vanillesuiker
10 cl mangosap
20 cl room
Voor de afwerking :
2 gelatine blaadjes
20 cl mangosap
8cl room
200 g Petit Beurres koekjes
120 g boter (gesmolten)
Voor de vulling :
6 gelatine blaadjes
700 g magere plattekaas
6 el suiker
4 el vanillesuiker
10 cl mangosap
20 cl room
Voor de afwerking :
2 gelatine blaadjes
20 cl mangosap
8cl room
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenmachine
bakpapier
springvorm
spuitzak met kartelmond
bakpapier
springvorm
spuitzak met kartelmond
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1484133
Homepage ID
1090993
Teller
42
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid