Bereidingswijze
1 Leg 6 gelatineblaadjes in een bakje met koud water. Hak de koekjes fijn met een keukenrobot. Laat de boter smelten in de microgolfoven en voeg toe aan de verpulverde koekjes. Leg een bakpapier op de bodem van je springvorm en stort hierop het koekjesmengsel. Druk met de achterkant van een lepel aan tot een gelijkmatige bodem.
2 Klop de room tot half-stijve pieken. Meng de roomkaas met citroensap en zeste tot een homogene massa. Voeg het vanille-extract en de opgeklopte room toe.
3 Giet het water in een kleine steelpan en warm op tot net onder het kookpunt. Los hierin 4 geweekte gelatineblaadjes op. Voeg het gelatinemengsel nu bij het roomkaasmengsel. Giet het mengsel uit over de koekjesbodem en zet in de koelkast.
4 Warm in een kleine steelpan de honing op met water en lavendel. Laat even trekken en zeef de siroop. Verwarm opnieuw en los nog 2 gelatineblaadjes op in de siroop. Laat zachtjes afkoelen. Gebruik de achterkant van een lepel om de jelly geleidelijk over de cheesecake te draperen.
5 Laat de taart 4 uur opstijven in de koelkast en versier met lavendelbloemetjes.
2 Klop de room tot half-stijve pieken. Meng de roomkaas met citroensap en zeste tot een homogene massa. Voeg het vanille-extract en de opgeklopte room toe.
3 Giet het water in een kleine steelpan en warm op tot net onder het kookpunt. Los hierin 4 geweekte gelatineblaadjes op. Voeg het gelatinemengsel nu bij het roomkaasmengsel. Giet het mengsel uit over de koekjesbodem en zet in de koelkast.
4 Warm in een kleine steelpan de honing op met water en lavendel. Laat even trekken en zeef de siroop. Verwarm opnieuw en los nog 2 gelatineblaadjes op in de siroop. Laat zachtjes afkoelen. Gebruik de achterkant van een lepel om de jelly geleidelijk over de cheesecake te draperen.
5 Laat de taart 4 uur opstijven in de koelkast en versier met lavendelbloemetjes.
Afbeelding
Aantal personen
5.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxEen originele kaastaart met honing en lavendel die NIET in de oven moet.
Ingrediënten
Voor de bodem :
175 g koekjes (lange vingers)
75 g boter
Voor de kaasvulling:
250 g roomkaas (vb. Philadelphia)
20 cl room (40% vetgehalte)
1 citroen (onbehandeld, sap en zeste ervan)
100 g suiker
vanille-extract
4 gelatine blaadjes
10 cl water
Voor de jelly van lavendel :
2 tl gedroogde lavendelbloem
10 cl water
75 g honing
2 gelatine blaadjes
voedingskleurstof (paarse, optioneel)
175 g koekjes (lange vingers)
75 g boter
Voor de kaasvulling:
250 g roomkaas (vb. Philadelphia)
20 cl room (40% vetgehalte)
1 citroen (onbehandeld, sap en zeste ervan)
100 g suiker
vanille-extract
4 gelatine blaadjes
10 cl water
Voor de jelly van lavendel :
2 tl gedroogde lavendelbloem
10 cl water
75 g honing
2 gelatine blaadjes
voedingskleurstof (paarse, optioneel)
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenrobot/mixer
bakpapier
springvorm
bakpapier
springvorm
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1484131
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid