Bereidingswijze
Verwarm een grote grillpan boven een middelhoog vuur. Voeg de olie en boter toe en leg de Bimi® broccoli in de pan. Bestrooi rijkelijk met zeezout. Bak ongeveer 4 minuten. Eventueel een beetje water toevoegen en 1 à 2 minuten met deksel op de pan laten stomen, voor extra zachte Bimi® broccoli. Haal de Bimi® broccoli uit de pan op een bord en zet opzij.
Smelt de boter en olie in een grote koekenpan boven een hoog vuur. Sla de gevlinderde kip plat en kruid royaal met zeezout en gemalen zwarte peper. Doe de kip in de pan en bak goudbruin en gaar. Haal de kip uit de pan en zet opzij.
Doe nieuwe olie in de pan indien nodig en voeg de ui toe en bak ongeveer 5 minuten. Meng de azijn, maple syrup, sojasaus, mosterd en appelsap in de pan en verwarm deze tot de saus kookt. Laat de saus iets indikken.
Voeg de koriander al roerend toe, voeg daarna ook de kip en Bimi® broccoli toe. Zodra de kip en Bimi® broccoli weer op temperatuur zijn kun je het geheel op een (warm) bord serveren.
Smelt de boter en olie in een grote koekenpan boven een hoog vuur. Sla de gevlinderde kip plat en kruid royaal met zeezout en gemalen zwarte peper. Doe de kip in de pan en bak goudbruin en gaar. Haal de kip uit de pan en zet opzij.
Doe nieuwe olie in de pan indien nodig en voeg de ui toe en bak ongeveer 5 minuten. Meng de azijn, maple syrup, sojasaus, mosterd en appelsap in de pan en verwarm deze tot de saus kookt. Laat de saus iets indikken.
Voeg de koriander al roerend toe, voeg daarna ook de kip en Bimi® broccoli toe. Zodra de kip en Bimi® broccoli weer op temperatuur zijn kun je het geheel op een (warm) bord serveren.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit gegrilde kiprecept combineert zoete en zure smaken. De bijzondere combinatie van ingrediënten maakt dit een recept om je avond goed mee te starten.
Ingrediënten
250 gr Bimi® broccoli
4 kippenborstjes, gevlinderd en platgeslagen tot ½ cm dik
1 el boter
1 el raapzaad olie + iets extra
Zeezout en gemalen zwarte peper
Saus:
1 kleine gesnipperde rode ui
1 el appelciderazijn
4 el maple syrup
1 el lichte sojasaus
4 el appelsap
1 el grove mosterd
4 kippenborstjes, gevlinderd en platgeslagen tot ½ cm dik
1 el boter
1 el raapzaad olie + iets extra
Zeezout en gemalen zwarte peper
Saus:
1 kleine gesnipperde rode ui
1 el appelciderazijn
4 el maple syrup
1 el lichte sojasaus
4 el appelsap
1 el grove mosterd
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1484111
Homepage ID
2975801
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Notenvrij
Gelegenheid