Bereidingswijze
-Kruid de steak met peper en zout, braad hem in olijfolie aan in een hete pan. Bak hem 3 minuten en laat hem vervolgens 10 minuten rusten onder een vel aluminiumfolie of in een warme oven.
-Rooster het spek tot het lekker krokant is en laat het uitlekken op een vel keukenpapier.
-Verkruimel de peperkoek en laat de kruimels snel uitdrogen in een oven op 180°C, samen met het spek.
-Mix het spek met de broodkruimels tot een mooie crumble.
-Snij de peren in blokjes.
-Roer de geitenkaas tot hij mooi glad is en doe hem in een spuitzak.
-Snij het vlees in plakken, serveer het met de peren, een roosje geitenkaas en de crumble van spek. Werk af met een paar blaadjes dragon en een streepje olijfolie.
-Dien op met een salade van jonge spinaziescheuten.
-
-Rooster het spek tot het lekker krokant is en laat het uitlekken op een vel keukenpapier.
-Verkruimel de peperkoek en laat de kruimels snel uitdrogen in een oven op 180°C, samen met het spek.
-Mix het spek met de broodkruimels tot een mooie crumble.
-Snij de peren in blokjes.
-Roer de geitenkaas tot hij mooi glad is en doe hem in een spuitzak.
-Snij het vlees in plakken, serveer het met de peren, een roosje geitenkaas en de crumble van spek. Werk af met een paar blaadjes dragon en een streepje olijfolie.
-Dien op met een salade van jonge spinaziescheuten.
-
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk gerecht voor de kerst, de rendiersteak maakt het feest kompleet
Ingrediënten
1 eetlepel olijfolie
peper
2 sneetjes peperkoek
1 potje peren op rode wijn
200 g rendiersteak
125 g verse geitenkaas
50 g spek
1 vlootje verse dragon
zout
peper
2 sneetjes peperkoek
1 potje peren op rode wijn
200 g rendiersteak
125 g verse geitenkaas
50 g spek
1 vlootje verse dragon
zout
Hulpmiddelen & keukengerei
spuitzak
Leuke tips
Hou de peperkoekkruimels goed in het oog in de oven: ze verbranden makkelijk.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1484107
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
delhaize
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid