Tagliata van rendier, peren in wijn, crumble met spek en geitenkaas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/11/2020 - 10:34
Bereidingswijze
-Kruid de steak met peper en zout, braad hem in olijfolie aan in een hete pan. Bak hem 3 minuten en laat hem vervolgens 10 minuten rusten onder een vel aluminiumfolie of in een warme oven.

-Rooster het spek tot het lekker krokant is en laat het uitlekken op een vel keukenpapier.
-Verkruimel de peperkoek en laat de kruimels snel uitdrogen in een oven op 180°C, samen met het spek.
-Mix het spek met de broodkruimels tot een mooie crumble.
-Snij de peren in blokjes.
-Roer de geitenkaas tot hij mooi glad is en doe hem in een spuitzak.
-Snij het vlees in plakken, serveer het met de peren, een roosje geitenkaas en de crumble van spek. Werk af met een paar blaadjes dragon en een streepje olijfolie.
-Dien op met een salade van jonge spinaziescheuten.
-

Afbeelding
Tagliata van rendier, peren in wijn, crumble met spek en geitenkaas
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk gerecht voor de kerst, de rendiersteak maakt het feest kompleet 
Ingrediënten
1 eetlepel olijfolie
peper
2 sneetjes peperkoek
1 potje peren op rode wijn
200 g rendiersteak
125 g verse geitenkaas
50 g spek
1 vlootje verse dragon
zout
Hulpmiddelen & keukengerei
spuitzak
Leuke tips
Hou de peperkoekkruimels goed in het oog in de oven: ze verbranden makkelijk.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1484107
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
delhaize
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid