Velouté van bloemkool met sint-jakobsnoten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/11/2020 - 10:16
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Verwijder de bladeren van de bloemkool en verdeel hem in roosjes.
-Verdeel ¼ van de roosjes (de kleinsten) in een ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Laat ze 30 min. in de oven braden.

-Fruit intussen de gehakte ui en de rest van de bloemkool gedurende 5 min. op een vrij hoog vuur in een stoofpan met gesmolten gezouten boter. Voeg water en verkruimelde gevogeltebouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen.
-Laat 5 min. rusten, voeg zure room toe en mix. Breng verder op smaak.

-Laat gezouten boter in een braadpan kleuren (gebruineerde boter) en schroei de sint-jakobsnoten aan beide kanten dicht, op een hoog vuur. Verlaag dan het vuur tot het minimum en laat nog 1 min. garen.
-Kruid met peper en zout.

-Verdeel de sint-jakobsnoten over de borden, voeg de velouté toe en werk af met de geroosterde bloemkoolroosjes. Dien meteen op.
Afbeelding
Velouté van bloemkool met sint-jakobsnoten
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijke en super lekkere soep 
Ingrediënten
1 bloemkool
1 eetlepel olijfolie
1 ui
70 g gezouten boter
1 l water
2 blokjes gevogeltebouillon
1 dl zure room
12 sint-jakobsvruchten
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1484101
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
delhaize
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid