Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Verwijder de bladeren van de bloemkool en verdeel hem in roosjes.
-Verdeel ¼ van de roosjes (de kleinsten) in een ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Laat ze 30 min. in de oven braden.
-Fruit intussen de gehakte ui en de rest van de bloemkool gedurende 5 min. op een vrij hoog vuur in een stoofpan met gesmolten gezouten boter. Voeg water en verkruimelde gevogeltebouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen.
-Laat 5 min. rusten, voeg zure room toe en mix. Breng verder op smaak.
-Laat gezouten boter in een braadpan kleuren (gebruineerde boter) en schroei de sint-jakobsnoten aan beide kanten dicht, op een hoog vuur. Verlaag dan het vuur tot het minimum en laat nog 1 min. garen.
-Kruid met peper en zout.
-Verdeel de sint-jakobsnoten over de borden, voeg de velouté toe en werk af met de geroosterde bloemkoolroosjes. Dien meteen op.
-Verwijder de bladeren van de bloemkool en verdeel hem in roosjes.
-Verdeel ¼ van de roosjes (de kleinsten) in een ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Laat ze 30 min. in de oven braden.
-Fruit intussen de gehakte ui en de rest van de bloemkool gedurende 5 min. op een vrij hoog vuur in een stoofpan met gesmolten gezouten boter. Voeg water en verkruimelde gevogeltebouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen.
-Laat 5 min. rusten, voeg zure room toe en mix. Breng verder op smaak.
-Laat gezouten boter in een braadpan kleuren (gebruineerde boter) en schroei de sint-jakobsnoten aan beide kanten dicht, op een hoog vuur. Verlaag dan het vuur tot het minimum en laat nog 1 min. garen.
-Kruid met peper en zout.
-Verdeel de sint-jakobsnoten over de borden, voeg de velouté toe en werk af met de geroosterde bloemkoolroosjes. Dien meteen op.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijke en super lekkere soep
Ingrediënten
1 bloemkool
1 eetlepel olijfolie
1 ui
70 g gezouten boter
1 l water
2 blokjes gevogeltebouillon
1 dl zure room
12 sint-jakobsvruchten
1 eetlepel olijfolie
1 ui
70 g gezouten boter
1 l water
2 blokjes gevogeltebouillon
1 dl zure room
12 sint-jakobsvruchten
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1484101
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
delhaize
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid