Fazantenboutjes in cider roomsaus (kan ook met kip of ander gevogelte)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/11/2020 - 00:30
Bereidingswijze
- Ontdoe de boutjes indien nodig van het vel, dep ze droog en bestrooi ze met peper en zout.
- Bak ze rondom bruin in hete boter (eventueel met olie) en leg ze in een ovenschaal. (Doe dit eventueel in meerdere partijen als je pan niet groot genoeg is.)
- Bak in het achtergebleven vet de fijngesneden wortel, sjalotten en paddenstoelen.
- Voeg peper, zout en tijm toe en schep alles door elkaar.
- Giet dan de cider en de room erbij en meng weer alles goed door elkaar en laat het eventjes aan de kook komen. Als het te dun is kun je het eventueel binden met allesbinder of een maïzenapapje.
- Doe dan het groenten/saus mengsel over de boutjes in de ovenschaal en zet het nog een half uurtje in de oven op 150 graden.
Afbeelding
Fazantenboutjes in cider roomsaus (kan ook met kip of ander gevogelte)
Fazantenboutjes in cider roomsaus (kan ook met kip of ander gevogelte)
Fazantenboutjes in cider roomsaus (kan ook met kip of ander gevogelte)
Fazantenboutjes in cider roomsaus (kan ook met kip of ander gevogelte)
Fazantenboutjes in cider roomsaus (kan ook met kip of ander gevogelte)
Fazantenboutjes in cider roomsaus (kan ook met kip of ander gevogelte)
Fazantenboutjes in cider roomsaus (kan ook met kip of ander gevogelte)
Fazantenboutjes in cider roomsaus (kan ook met kip of ander gevogelte)
Fazantenboutjes in cider roomsaus (kan ook met kip of ander gevogelte)
Fazantenboutjes in cider roomsaus (kan ook met kip of ander gevogelte)
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Met de cider uit Normandië kun je heerlijke gerechten maken en room is dan natuurlijk de perfecte combinatie. De smaken van het goede Franse leven. Niet bang zijn voor een flinke scheut room want daarmee creëer je wel heerlijke gerechten.
Zoals deze fazantenboutjes, even aanbakken in de pan, saus maken, erover gieten en daarna een half uurtje in de oven. Zo simpel kan het zijn ;) :) :P

TIP: In plaats van fazantenboutjes kun je ook ander gevogelte (of gewoon kip) gebruiken. Pas eventueel de oventijd aan.
Ingrediënten
- 1 kilo fazantenboutjes (of ander gevogelte)
- 200 ml cider
- 200 ml room
- 300 gram sjalotjes
- 300 gram paddenstoelen (ik had shi-takes)
- 300 gram bospeen
- enkele takjes tijm
- pezo
- boter (en eventueel olie)
Leuke tips
En natuurlijk drink je hierbij een lekker glaasje van die heerlijke Normandische cider ;) :) :P
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1484097
Homepage ID
2066044
Teller
751
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Author Image
wilmiewillemse
Gelegenheid