Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160°C (hete luchtoven 140°C, gasstand 4). Voeg in een grote braadslede een derde van de aardappelen in één laag toe, kruid goed en bedek met een derde van de uien en een van de laurierblaadjes, herhaal met de rest.
Wrijf de hele bout in met wat zeezout en versgemalen zwarte peper en leg op de aardappelen en uien. Voeg de halve bollen knoflook toe aan de braadslede, met de platte kant van de knoflook naar boven. Zet de bakplaat in de oven en bak 4 uur, tot het vlees gaar is.
Meng voor de dressing van de Bimi® broccoli alle ingrediënten tot ze goed gemixed zijn en voeg naar smaak zeezout en versgemalen zwarte peper toe. Breng een pan met water aan de kook, voeg de Bimi® broccoli toe en kook gedurende 1,5 minuut. Giet af en voeg waterkers en een paar lepels dressing toe om te serveren.
Serveer de Bimi® broccoli en dressing in een grote schaal en zet de braadslede met het lamsvlees op tafel.
Wrijf de hele bout in met wat zeezout en versgemalen zwarte peper en leg op de aardappelen en uien. Voeg de halve bollen knoflook toe aan de braadslede, met de platte kant van de knoflook naar boven. Zet de bakplaat in de oven en bak 4 uur, tot het vlees gaar is.
Meng voor de dressing van de Bimi® broccoli alle ingrediënten tot ze goed gemixed zijn en voeg naar smaak zeezout en versgemalen zwarte peper toe. Breng een pan met water aan de kook, voeg de Bimi® broccoli toe en kook gedurende 1,5 minuut. Giet af en voeg waterkers en een paar lepels dressing toe om te serveren.
Serveer de Bimi® broccoli en dressing in een grote schaal en zet de braadslede met het lamsvlees op tafel.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze langzaam geroosterde malse lamsbout is heerlijk. De zachte knoflook, laurierblaadjes en Bimi® maken het af.
Ingrediënten
Ingrediënten lamsvlees en aardappelen:
650 ml hete kippenbouillon
1,8 kg aardappelen (gladde aardappelen zoals Desiree, Vivaldi of Yukon goud zijn goed)
1-3 bollen knoflook, horizontaal doormidden gesneden
3 grote uien, gepeld en in dunne plakjes gesneden
1 lamsbout (ongeveer 1,9 kg) - kamertemperatuur
1 eetlepel lichte olijfolie
4 laurierblaadjes
Voor de Bimi® broccoli en dressing:
600 gr Bimi® broccoli
1 bosje koriander, de steeltjes afsnijden en dan fijnhakken
1 bosje munt, bladeren fijngehakt
Een half bosje peterselie, bladeren fijngehakt
100 gr waterkers
3 kleine geconserveerde citroenen, halveer, haal de pitjes uit en hak ze in dunne plakjes
1,5 eetlepel kappertjes
150 ml extra vergine olijfolie
1,5 el witte wijnazijn
650 ml hete kippenbouillon
1,8 kg aardappelen (gladde aardappelen zoals Desiree, Vivaldi of Yukon goud zijn goed)
1-3 bollen knoflook, horizontaal doormidden gesneden
3 grote uien, gepeld en in dunne plakjes gesneden
1 lamsbout (ongeveer 1,9 kg) - kamertemperatuur
1 eetlepel lichte olijfolie
4 laurierblaadjes
Voor de Bimi® broccoli en dressing:
600 gr Bimi® broccoli
1 bosje koriander, de steeltjes afsnijden en dan fijnhakken
1 bosje munt, bladeren fijngehakt
Een half bosje peterselie, bladeren fijngehakt
100 gr waterkers
3 kleine geconserveerde citroenen, halveer, haal de pitjes uit en hak ze in dunne plakjes
1,5 eetlepel kappertjes
150 ml extra vergine olijfolie
1,5 el witte wijnazijn
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1484091
Homepage ID
2975801
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid