Bereidingswijze
Zet een hapjespan op middelhoog vuur en voeg de olie toe. Bak de uitjes een aantal minuten en voeg dan de knoflook toe.
Wanneer de knoflook ook mooi gekleurd is doe je de gesneden paprika, dille, citroensap, suiker, zout en de zwarte peper erbij. Roer goed door en bak met de deksel op de pan nog 5 minuten.
Voeg daarna Bimi® broccoli en 3 eetlepels water toe aan de hapjespan. Doe de deksel op de pan en laat het gerecht 4 minuten stomen tot de Bimi® broccoli net aan gaar is.
Proef en voeg naar smaak zout en peper toe, besprenkel met olijfolie en een snufje pul biber (Turkse pepervlokken) of andere milde pepervlokken.
Wanneer de knoflook ook mooi gekleurd is doe je de gesneden paprika, dille, citroensap, suiker, zout en de zwarte peper erbij. Roer goed door en bak met de deksel op de pan nog 5 minuten.
Voeg daarna Bimi® broccoli en 3 eetlepels water toe aan de hapjespan. Doe de deksel op de pan en laat het gerecht 4 minuten stomen tot de Bimi® broccoli net aan gaar is.
Proef en voeg naar smaak zout en peper toe, besprenkel met olijfolie en een snufje pul biber (Turkse pepervlokken) of andere milde pepervlokken.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor dit recept heeft Yasmin Khan zich laten inspireren door de keuken van Istanbul. Met deze snelle maaltijd waan je je in Turkije!
Ingrediënten
2 el plantaardige olie
2 dikke knoflookteentjes, dungesneden
1 rode ui (ongeveer 150g), in halve ringen gesneden
1 grote paprika, grofgesneden in stukken van 2 cm
1 tl verse dille, fijngesneden
1 el citroensap
½ tl suiker
250 g Bimi® broccoli
¾ tl zeezout en zwarte peper
Extra vierge olijfolie, om te besprenkelen
¾ tl pul biber/Aleppo peper of andere milde pepervlokken (optioneel)
2 dikke knoflookteentjes, dungesneden
1 rode ui (ongeveer 150g), in halve ringen gesneden
1 grote paprika, grofgesneden in stukken van 2 cm
1 tl verse dille, fijngesneden
1 el citroensap
½ tl suiker
250 g Bimi® broccoli
¾ tl zeezout en zwarte peper
Extra vierge olijfolie, om te besprenkelen
¾ tl pul biber/Aleppo peper of andere milde pepervlokken (optioneel)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Turks
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1484087
Homepage ID
2975801
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Notenvrij
Gelegenheid