Bereidingswijze
Breng de kaas op kamertemperatuur.
Rasp de kaas of snijdt in hele klein stukjes.
Plet een teentje knoflook en wrijf de fonduepan ermee in. Voor een sterkere knoflooksmaak kunt u ook de knoflook persen en meekoken.
Giet 250ml droge witte wijn in de pan en breng langzaam aan de kook tot het licht bruist.
Voeg een klein scheutje citroensap toe (1 eetlepel is voldoende).
Voeg de kaas beetje bij beetje toe en laat het al roerend smelten.
De kaas niet te lang verhitten en koken, anders krijgt het een rubberachtige structuur.
De fondue op smaak brengen naar wens met zout, peper en nootmuskaat.
Kaasmengsel kunt u eventueel met maïzena en bloem binden tot er een geheel ontstaat.
Rasp de kaas of snijdt in hele klein stukjes.
Plet een teentje knoflook en wrijf de fonduepan ermee in. Voor een sterkere knoflooksmaak kunt u ook de knoflook persen en meekoken.
Giet 250ml droge witte wijn in de pan en breng langzaam aan de kook tot het licht bruist.
Voeg een klein scheutje citroensap toe (1 eetlepel is voldoende).
Voeg de kaas beetje bij beetje toe en laat het al roerend smelten.
De kaas niet te lang verhitten en koken, anders krijgt het een rubberachtige structuur.
De fondue op smaak brengen naar wens met zout, peper en nootmuskaat.
Kaasmengsel kunt u eventueel met maïzena en bloem binden tot er een geheel ontstaat.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ben je fan van kaas? Dan is dit recept voor kaasfondue gemaakt voor jou! Onderstaand neem ik je in een aantal stappen mee hoe je eenvoudig het basisrecept voor een super lekkere kaasfondue maakt. Per persoon kun je uitgaan van 200 gram kaas. Onderstaande hoeveelheden zijn afgestemd op kaasfondue voor 4 personen (800 gram fonduekaas).
Stokbrood is het meest gebruikte ingrediënt om in de gesmolten kaas te dopen. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer andere lekkere alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan verse cherrytomaatjes, paprika, champignons, bloemkool- en broccoliroosjes. Probeer ook blokjes ham of salami. Als alternatief voor stokbrood zijn Turks brood en roggebrood zeer geschikt. Genoeg keuze om te variëren! Genieten maar, eetsmakelijk!
- Breng de kaas op kamertemperatuur.
- Rasp de kaas of snijdt in hele klein stukjes.
- Plet een teentje knoflook en wrijf de fonduepan ermee in. Voor een sterkere knoflooksmaak kunt u ook de knoflook persen en meekoken.
- Giet 250ml droge witte wijn in de pan en breng langzaam aan de kook tot het licht bruist.
- Voeg een klein scheutje citroensap toe (1 eetlepel is voldoende).
- Voeg de kaas beetje bij beetje toe en laat het al roerend smelten.
- De kaas niet te lang verhitten en koken, anders krijgt het een rubberachtige structuur.
- De fondue op smaak brengen naar wens met zout, peper en nootmuskaat.
- Kaasmengsel kunt u eventueel met maïzena en bloem binden tot er een geheel ontstaat.
Stokbrood is het meest gebruikte ingrediënt om in de gesmolten kaas te dopen. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer andere lekkere alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan verse cherrytomaatjes, paprika, champignons, bloemkool- en broccoliroosjes. Probeer ook blokjes ham of salami. Als alternatief voor stokbrood zijn Turks brood en roggebrood zeer geschikt. Genoeg keuze om te variëren! Genieten maar, eetsmakelijk!
Ingrediënten
800 gram fonduekaas naar keuze
250 ml droge witte wijn
Teentje knoflook
1 eetlepel citroensap
Peper, zout & nootmuskaat
Optioneel: Maïzena en bloem
250 ml droge witte wijn
Teentje knoflook
1 eetlepel citroensap
Peper, zout & nootmuskaat
Optioneel: Maïzena en bloem
Hulpmiddelen & keukengerei
Fonduepan of fondueset
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Zwitsers
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1484069
Homepage ID
2978025
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid