Bereidingswijze
1 Klop in een pannetje de eieren los met het sap en de geraspte schil van de citroenen, de suiker en het maïszetmeel.
2 Doe er de boter in blokjes bij en verwarm al roerend tot het mengsel indikt.
3 Giet in bokaaltjes en sluit ze goed af. Op een koele plek blijft de lemon curd meerdere weken goed.
2 Doe er de boter in blokjes bij en verwarm al roerend tot het mengsel indikt.
3 Giet in bokaaltjes en sluit ze goed af. Op een koele plek blijft de lemon curd meerdere weken goed.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxEen Engelse specialiteit gemaakt van citroen, boter, suiker en eieren. Heerlijk bij scones, in desserts of gewoon op de boterham.
Ingrediënten
2 eieren
2 citroenen (sap en schil)
175 g suiker
1/2 el maïszetmeel
115 g boter (ongezouten)
2 citroenen (sap en schil)
175 g suiker
1/2 el maïszetmeel
115 g boter (ongezouten)
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1484067
Homepage ID
1090993
Teller
6
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid