Bereidingswijze
1 Hak de noten grof. Snij de dadels en de vijgen in stukjes. Zet 4 kleine kopjes sterke espresso.
2 Schep 1 bol ijs in elk glas. Werk af met de nootjes, de dadels, de vijgen en de chocolade cacaobonen. Schenk er de espresso over en serveer meteen.
2 Schep 1 bol ijs in elk glas. Werk af met de nootjes, de dadels, de vijgen en de chocolade cacaobonen. Schenk er de espresso over en serveer meteen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxDit mooie dessert is snel klaar. Voor als het net dat ietsje meer mag zijn: serveer er een klein glaasje amaretto bij. Affogato is een Italiaans ijsdessert, waarbij een bolletje vanilleijs in een kopje wordt overgoten met hete espresso. Affogare betekent verdrinken in het Italiaans, en het bolletje ijs verdrinkt min of meer in de espresso.
Ingrediënten
4 vanille-ijs bollen
4 kopjes espresso (sterke)
8 pecannoten
20 pistachenoten
16 hazelnoten
4 dadels (gedroogd)
4 gedroogde vijgen
12 chocolade (cacaoboon)
4 kopjes espresso (sterke)
8 pecannoten
20 pistachenoten
16 hazelnoten
4 dadels (gedroogd)
4 gedroogde vijgen
12 chocolade (cacaoboon)
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1484063
Homepage ID
1090993
Teller
4
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid