Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het hoedje van de appelen, schep het vruchtvlees eruit en besprenkel de binnenkant met citroensap.
2 Snij het vanillestokje doormidden en haal de zaadjes er uit. Klop de plattekaas op met de suiker, het ei, de vanillezaadjes en een mespunt kaneel. Verdeel over de appelen, zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif 35 minuten in de oven. Laat afkoelen in de koelkast.
3 Verkruimel een speculoosje over elke appel, besprenkel met honing en serveer ze koud.
2 Snij het vanillestokje doormidden en haal de zaadjes er uit. Klop de plattekaas op met de suiker, het ei, de vanillezaadjes en een mespunt kaneel. Verdeel over de appelen, zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif 35 minuten in de oven. Laat afkoelen in de koelkast.
3 Verkruimel een speculoosje over elke appel, besprenkel met honing en serveer ze koud.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxGevulde appeltjes uit de oven of kaastaart met speculaas als dessert voor je feestmenu? Met dit recept hoef je niet te kiezen! Makkelijk en op voorhand te bereiden ..........smullen maar !
Ingrediënten
4 appelen
1 citroen
250 g volle plattekaas
60 g suiker
1 ei
1 vanillestokje
kaneelsnuifje
4 speculaasjes (kleintjes)4
honing
1 citroen
250 g volle plattekaas
60 g suiker
1 ei
1 vanillestokje
kaneelsnuifje
4 speculaasjes (kleintjes)4
honing
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1484061
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid