Bereidingswijze
Eerst bereiden we het koekdeeg en bewerken we de eieren met de kristalsuiker met een elektrische mixer
. Omdat er in dit recept geen gist zit, worden de eieren met de suiker erbij minimaal 5 minuten opgeklopt, zodat het mengsel in volume toeneemt en erg romig wordt. Voeg dan een theelepel vanille-extract en het gezeefde 00-meel toe.
. Meng goed en leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en egaliseer het mengsel met een keukenspatel.
We bakken het deeg 7-8 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
. Het deeg is goudbruin gaar ( hou het zelf in de gaten en laat hem eventueel als nodig langer in de oven, de minuten kunnen variëren afhankelijk van het type oven).
Zodra het uit de oven wordt gehaald, zal de consistentie vrij zacht zijn, maak je geen zorgen, het zal stollen als het afkoelt.
. Laat het afkoelen, leg dan nog een vel bakpapier op het oppervlak van het koekjesdeeg en draai het voorzichtig allemaal ondersteboven
. Verwijder langzaam het bovenste bakpapier vervolgens snijden we, indien nodig, de randen af om een meer regelmatige vorm te krijgen.
. Afzonderlijk bereiden we de room waarmee we de stam vullen, door de Nutella te mengen met de ricotta.
. We verdelen dit mengsel gelijkmatig op het deeg en rollen hem dan op.
. we gaan rustig te werk omdat dit de meest delicate stap is.
We sluiten de rol goed af met papier en laten deze minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
. Doe ondertussen de room in een pan op laag vuur en doe de pure chocolade in kleine stukjes erbij, blijf roeren tot hij volledig gesmolten is, haal dan van het vuur en laat afkoelen.
. Doe dit mengsel in een pan en mix het met de elektrische mixer om het romiger te maken.
. Plaats de stam op een serveerschaal en snijd naar wens kleine porties ( 5-8 cm ) om ze op het middenstuk van de stam te plaatsen. Bedek het tenslotte met het Nutella room mengsel. Als we willen, kunnen we oppervlakkige strepen maken met de tanden van een vork ( voor een boomstam effect): het is belangrijk om dit onmiddellijk te doen, voordat de crème te hard wordt.
Bestrooi met poedersuiker naar smaak.
. Omdat er in dit recept geen gist zit, worden de eieren met de suiker erbij minimaal 5 minuten opgeklopt, zodat het mengsel in volume toeneemt en erg romig wordt. Voeg dan een theelepel vanille-extract en het gezeefde 00-meel toe.
. Meng goed en leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en egaliseer het mengsel met een keukenspatel.
We bakken het deeg 7-8 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
. Het deeg is goudbruin gaar ( hou het zelf in de gaten en laat hem eventueel als nodig langer in de oven, de minuten kunnen variëren afhankelijk van het type oven).
Zodra het uit de oven wordt gehaald, zal de consistentie vrij zacht zijn, maak je geen zorgen, het zal stollen als het afkoelt.
. Laat het afkoelen, leg dan nog een vel bakpapier op het oppervlak van het koekjesdeeg en draai het voorzichtig allemaal ondersteboven
. Verwijder langzaam het bovenste bakpapier vervolgens snijden we, indien nodig, de randen af om een meer regelmatige vorm te krijgen.
. Afzonderlijk bereiden we de room waarmee we de stam vullen, door de Nutella te mengen met de ricotta.
. We verdelen dit mengsel gelijkmatig op het deeg en rollen hem dan op.
. we gaan rustig te werk omdat dit de meest delicate stap is.
We sluiten de rol goed af met papier en laten deze minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
. Doe ondertussen de room in een pan op laag vuur en doe de pure chocolade in kleine stukjes erbij, blijf roeren tot hij volledig gesmolten is, haal dan van het vuur en laat afkoelen.
. Doe dit mengsel in een pan en mix het met de elektrische mixer om het romiger te maken.
. Plaats de stam op een serveerschaal en snijd naar wens kleine porties ( 5-8 cm ) om ze op het middenstuk van de stam te plaatsen. Bedek het tenslotte met het Nutella room mengsel. Als we willen, kunnen we oppervlakkige strepen maken met de tanden van een vork ( voor een boomstam effect): het is belangrijk om dit onmiddellijk te doen, voordat de crème te hard wordt.
Bestrooi met poedersuiker naar smaak.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is een origineel recept uit Italië zoals mijn familie hem maakt. De mensen vinden dit recept altijd overheerlijk en vind het leuk om te horen hoe jullie het vonden smaken.
Ingrediënten
1. 4 eieren
2. 100 g patentbloem ( In Italië gebruiken we "00" bloem in Nederland komt Patentbloem het dichtsbij )
3. 140 g kristalsuiker
4. 1 theelepel vanille-extract
5. 350 g Nutella
6. 200 g ricotta
7. 250 ml verse room (of slagroom)
8. 200 g pure chocolade naar smaak
9. poedersuiker
2. 100 g patentbloem ( In Italië gebruiken we "00" bloem in Nederland komt Patentbloem het dichtsbij )
3. 140 g kristalsuiker
4. 1 theelepel vanille-extract
5. 350 g Nutella
6. 200 g ricotta
7. 250 ml verse room (of slagroom)
8. 200 g pure chocolade naar smaak
9. poedersuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
Mixer
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1484015
Homepage ID
2977873
Teller
52
Bron
Familie recept
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid