Bereidingswijze
Doe de honing en het kaneelstokje met 80 ml water in een steelpan. Breng het water aan de kook, draai het vuur lager en laat alles 6 minuten, sudderen, tot het mengsel is ingeslonken. Gooi het kaneelstokje weg en roer de amandelen erdoor.
Verwarm de grill voor op 200 graden en vet een ondiepe ovenschaal in die groot genoeg is om alle vijgen naast elkaar te leggen. Snijd de vijgen van bovenaf in vieren tot 1 cm van de onderkant, zodat de kwarten onderaan aan elkaar blijven zitten. Leg ze in de ovenschaal.
Meng de ricotta, vanille, poedersuiker, kaneel en sinaasappelschil. Verdeel deze vulling over de vijgen (schep het tussen de kwarten) . Schep de siroop eroverheen en zet de vijgen onder de grill. Laat ze staan tot ze hun vocht beginnen te verliezen en de amandelen licht geroosterd zijn. Laat ze 2-3 minuten afkoelen. Schep het sap en eventuele gevallen amandelen uit de ovenschaal en schep ze weer over de vijgen.
Verwarm de grill voor op 200 graden en vet een ondiepe ovenschaal in die groot genoeg is om alle vijgen naast elkaar te leggen. Snijd de vijgen van bovenaf in vieren tot 1 cm van de onderkant, zodat de kwarten onderaan aan elkaar blijven zitten. Leg ze in de ovenschaal.
Meng de ricotta, vanille, poedersuiker, kaneel en sinaasappelschil. Verdeel deze vulling over de vijgen (schep het tussen de kwarten) . Schep de siroop eroverheen en zet de vijgen onder de grill. Laat ze staan tot ze hun vocht beginnen te verliezen en de amandelen licht geroosterd zijn. Laat ze 2-3 minuten afkoelen. Schep het sap en eventuele gevallen amandelen uit de ovenschaal en schep ze weer over de vijgen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Echt een leuk nagerecht omdit met kerst te serveren.
Ingrediƫnten
2 el honing
1 kaneelstokje
3 el geschaafde amandelen
4 grote verse vijgen
130 gr ricotta
1/2 tl vanille essence
2 el poedersuiker, gezeefd
1/2 tl geraspte sinaasappelschil
1 kaneelstokje
3 el geschaafde amandelen
4 grote verse vijgen
130 gr ricotta
1/2 tl vanille essence
2 el poedersuiker, gezeefd
1/2 tl geraspte sinaasappelschil
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1484007
Homepage ID
928843
Teller
15
Bron
Zoete gerechten
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid