Bereidingswijze
1 Maak het deeg :
-Meng de bloem met de eieren en kneed tot een bal. Laat 1 uur rusten in de koelkast.
2 Laat de krab uitlekken. Meng met de ricotta en zeekraal, kruid met chilivlokken, peper en zout.
3 Draai de pasta door de pastamachine tot het deeg de gewenste dikte heeft. Steek rondjes uit het deeg. Schep in het midden van elk rondje wat krabmengsel. Maak de randjes van het deeg nat, leg er een tweede pastarondje op en druk aan. Steek uit met een stervormpje voor een extra feestelijke toets.
4 Kook de ravioli in lichtgezouten water. Als ze komen bovendrijven, zijn ze gaar. Dat duurt ongeveer 3 minuten. Hou het kookvocht bij.
5 Smelt de boter in een pan. Voeg 4 el kookvocht toe wanneer de boter bruist. Werk de saus af met de rasp en het sap van de citroen. Leg de ravioli's nog even in de pan met de saus.
6 Frituur in een bodem olie de rijst- vermicelli heel kort. Snij het noriblad in jne snippers. Serveer de ravioli met de saus en werk af met peper, gefrituurde vermicelli en norisnippers.
-Meng de bloem met de eieren en kneed tot een bal. Laat 1 uur rusten in de koelkast.
2 Laat de krab uitlekken. Meng met de ricotta en zeekraal, kruid met chilivlokken, peper en zout.
3 Draai de pasta door de pastamachine tot het deeg de gewenste dikte heeft. Steek rondjes uit het deeg. Schep in het midden van elk rondje wat krabmengsel. Maak de randjes van het deeg nat, leg er een tweede pastarondje op en druk aan. Steek uit met een stervormpje voor een extra feestelijke toets.
4 Kook de ravioli in lichtgezouten water. Als ze komen bovendrijven, zijn ze gaar. Dat duurt ongeveer 3 minuten. Hou het kookvocht bij.
5 Smelt de boter in een pan. Voeg 4 el kookvocht toe wanneer de boter bruist. Werk de saus af met de rasp en het sap van de citroen. Leg de ravioli's nog even in de pan met de saus.
6 Frituur in een bodem olie de rijst- vermicelli heel kort. Snij het noriblad in jne snippers. Serveer de ravioli met de saus en werk af met peper, gefrituurde vermicelli en norisnippers.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Huisgemaakte ravioli gevuld met krab
Ingrediƫnten
Voor de pasta :
200 g bloem (type 00)
2 eieren
Voor de vulling :
1 blikje kingkrab (190g Ć 120g uitgelekt gewicht)
50 g zeekraal (in stukjes)
200 g ricotta
chilivlokken
peper en zout
Voor de saus :
100 g boter
1 citroen
Voor erbij : (optioneel)
rijstvermicelli
nori (noriblad)
200 g bloem (type 00)
2 eieren
Voor de vulling :
1 blikje kingkrab (190g Ć 120g uitgelekt gewicht)
50 g zeekraal (in stukjes)
200 g ricotta
chilivlokken
peper en zout
Voor de saus :
100 g boter
1 citroen
Voor erbij : (optioneel)
rijstvermicelli
nori (noriblad)
Hulpmiddelen & keukengerei
pastamachine
uitsteek ster vormpje
uitsteek ster vormpje
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1483991
Homepage ID
1090993
Teller
318
Bron
linbelle
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid