Knolseldercappuccino met gremolata

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/07/2020 - 10:17
Bereidingswijze
1 Pel en snipper de sjalot. Maak de knolselder schoon en snij in blokjes. Stoof de sjalot glazig in wat olijfolie.
2 Bak de stukjes knolselder 5 minuten mee. Blus met de witte wijn. Doe er na 5 minuten de bouillon bij en laat 20 minuten sudderen op een zacht vuur.
3 Mix de soep. Doe de room erbij en roer goed door.
4 Maak ondertussen de gremolata :
- Spoel en snipper de peterselie.
-Pel en snipper de knoflook.
-Spoel de citroen en rasp de schil.
-Meng met de olijfolie en breng op smaak met de chilivlokken.
5 Schenk de soepjes uit, bestrooi vlak voor serveren met een beetje versgemalen peper, zeezout en de gremolata.
Afbeelding
Knolseldercappuccino met gremolata
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijk lekker deze knolselderroomsoep
Ingrediƫnten
1/2 knolselder
1 sjalot
400 ml kippenbouillon
100 ml droge, witte wijn
4 el room
olijfolie
peper en zout

Voor de gremolata :

1citroen
2 knoflook teentjes
20 g bladpeterselie
1/2 tl chilivlokken
80 ml olijfolie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1483989
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester
Gelegenheid