Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de vulling. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Fruit de sjalot en de knoflook glazig in de boter. Hak de pistachenoten grof en meng samen met de gedroogde veenbessen onder de sjalot. Kruid met peper en zout.
2 Snij de kalkoenfilet overlangs in de helft, maar snij 'm niet helemaal door, zodat je één plat stuk vlees krijgt. Besmeer de kalkoen met de pistache-veenbessenvulling en rol op tot een mooi gebraad. Bedek met de sneetjes gedroogde ham en bind op met keukentouw. Doe wat boter in een ovenschaal en schik er het kalkoengebraad. Gaar 1 uur in de oven.
3 Snij het witloof overlangs doormidden. Bak het kort langs beide kanten in boter. Voeg er een scheutje water bij, kruid met peper, zout en nootmuskaat en dek af met een vel bakpapier. Zet het deksel op de pan en laat nog 5 minuten garen.
4 Verwarm de verveenbessen 5 minuten in een pannetje samen met de rietsuiker. Verwarm de bereide veenbessen en geef ze als saus bij het gerecht.
5 Serveer het kalkoengebraad met het witloof, de gestoofde verse veenbessen en de veenbessensaus.
2 Snij de kalkoenfilet overlangs in de helft, maar snij 'm niet helemaal door, zodat je één plat stuk vlees krijgt. Besmeer de kalkoen met de pistache-veenbessenvulling en rol op tot een mooi gebraad. Bedek met de sneetjes gedroogde ham en bind op met keukentouw. Doe wat boter in een ovenschaal en schik er het kalkoengebraad. Gaar 1 uur in de oven.
3 Snij het witloof overlangs doormidden. Bak het kort langs beide kanten in boter. Voeg er een scheutje water bij, kruid met peper, zout en nootmuskaat en dek af met een vel bakpapier. Zet het deksel op de pan en laat nog 5 minuten garen.
4 Verwarm de verveenbessen 5 minuten in een pannetje samen met de rietsuiker. Verwarm de bereide veenbessen en geef ze als saus bij het gerecht.
5 Serveer het kalkoengebraad met het witloof, de gestoofde verse veenbessen en de veenbessensaus.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijk 'light' gerecht van kalkoen =16pxdat super lekker van smaak is .
Ingrediënten
1 kalkoenfilet (1,5 kg )
12 gedroogde sneetjes ham
75 g pistachenoten (gepeld)
8 witloof stronkjes
400 g veenbessen (verse)
400 ml bereide veenbessen (kant-en-klaar)
1 el rietsuiker
2 el boter
nootmuskaatsnuifje
peper en zout
Voor de vulling :
75 g gedroogde veenbessen
75 g pistachenoten (gepeld)
1 sjalot
1 knoflook teentje
1 el boter
peper en zout
12 gedroogde sneetjes ham
75 g pistachenoten (gepeld)
8 witloof stronkjes
400 g veenbessen (verse)
400 ml bereide veenbessen (kant-en-klaar)
1 el rietsuiker
2 el boter
nootmuskaatsnuifje
peper en zout
Voor de vulling :
75 g gedroogde veenbessen
75 g pistachenoten (gepeld)
1 sjalot
1 knoflook teentje
1 el boter
peper en zout
Leuke tips
Tip: Lekker met (oven) kroketjes.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1483987
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid