Bereidingswijze
Haal de hertenbiefstukjes minimaal 30 minuten voordat je ze gaat bakken uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur komen.
Kruid de biefstukken met peper en zout.
Verhit de zonnebloemolie in de pan en schroei de hertenbiefstukken snel op hoge warmtebron aan beide zijden dicht, tot ze een mooie bruine kleur hebben gekregen.
Warmtebron laag zetten en de biefstukken per kant plm. 2 minuten onder voortdurend bewegen verder bakken.
Hertenbiefstukken uit de pan nemen en verpakt in aluminiumfolie ten minste 10 minuten laten rusten.
In die tijd maak je de Portsaus:
Fruit in het overgebleven vet op een lage warmtebron de sjalot-snippers glazig. Voeg de port, wildfond en tijm hieraan toe. Zet de warmtebron nu hoog en breng alles aan de kook. Laat de saus plm. 10 minuten inkoken.
Zeef de saus. Proef en maak op smaak met honing, peper en zout.
Doe de saus terug in de pan en zet de pan op een lage warmtebron.
Voeg nu de blokjes boter toe, steeds een paar tegelijk en roer de boter door de saus tot en een mooie gladde saus hebt gekregen die iets gebonden is door de boter.
Kruid de biefstukken met peper en zout.
Verhit de zonnebloemolie in de pan en schroei de hertenbiefstukken snel op hoge warmtebron aan beide zijden dicht, tot ze een mooie bruine kleur hebben gekregen.
Warmtebron laag zetten en de biefstukken per kant plm. 2 minuten onder voortdurend bewegen verder bakken.
Hertenbiefstukken uit de pan nemen en verpakt in aluminiumfolie ten minste 10 minuten laten rusten.
In die tijd maak je de Portsaus:
Fruit in het overgebleven vet op een lage warmtebron de sjalot-snippers glazig. Voeg de port, wildfond en tijm hieraan toe. Zet de warmtebron nu hoog en breng alles aan de kook. Laat de saus plm. 10 minuten inkoken.
Zeef de saus. Proef en maak op smaak met honing, peper en zout.
Doe de saus terug in de pan en zet de pan op een lage warmtebron.
Voeg nu de blokjes boter toe, steeds een paar tegelijk en roer de boter door de saus tot en een mooie gladde saus hebt gekregen die iets gebonden is door de boter.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Vergeleken met andere wildsoorten heeft hertenvlees een milde zachte smaak. Hertenvlees is licht verteerbaar. Hertenbiefstuk eet je net als gewone biefstuk rosé of rood. Hertenvlees is heel fijn van structuur. Je hoeft het maar even om en om te bakken. Met de lekkere port-honingsaus is het echt smullen.
Ingrediënten
4 Hertenbiefstukjes
Peper, zout
2 eetlepels zonnebloemolie
Port-honingsaus:
1 sjalotje, gesnipperd
250 ml rode port (Ruby)
100 ml wildfond (uit een pot)
1 eetlepel vloeibare honing
Paar takjes tijm of 2 theelepels gedroogde tijm
Mespunt cayennepeper
Peper en zout
75 gram koude roomboter, in blokjes
Peper, zout
2 eetlepels zonnebloemolie
Port-honingsaus:
1 sjalotje, gesnipperd
250 ml rode port (Ruby)
100 ml wildfond (uit een pot)
1 eetlepel vloeibare honing
Paar takjes tijm of 2 theelepels gedroogde tijm
Mespunt cayennepeper
Peper en zout
75 gram koude roomboter, in blokjes
Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan
Leuke tips
Lekker met aardappelpuree, gebakken ardappelen, spruitjes, rode kool, witlof, stoofpeertjes, etc.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1483979
Homepage ID
886977
Teller
118
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Gelegenheid