Bereidingswijze
1 Roer de paté los met de room. Schep de mousse in een spuitzak.
2 Pel en snipper de sjalot. Fruit de sjalot met de gember in een klontje boter. Doe er de bramen, de granaatappelpitjes en het -sap bij en laat 10 minuten sudderen tot de bessen zacht zijn. Doe er de balsamicoazijn en porto bij en breng op smaak met peper en zout. Laat een paar minuten sudderen en zeef de saus.
3 Verwarm de oven voor op 170°C.
Maak de crumble :
- Meng de gehakte amandelen onder de bloem, voeg het zout toe en kneed er met koude vingers de boter door tot een kruimelig mengsel. Schep het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 10 à 15 minuten in de oven tot de crumble goudbruin kleurt en krokant is.
4 Bedek de bodem van elk glaasje met de crumble. Spuit er een laag patémousse op. Lepel er wat van de chutney over en eindig met crumble. Werk af met extra bramen en tijmblaadjes.
-Serveer met knapperig stokbrood.
2 Pel en snipper de sjalot. Fruit de sjalot met de gember in een klontje boter. Doe er de bramen, de granaatappelpitjes en het -sap bij en laat 10 minuten sudderen tot de bessen zacht zijn. Doe er de balsamicoazijn en porto bij en breng op smaak met peper en zout. Laat een paar minuten sudderen en zeef de saus.
3 Verwarm de oven voor op 170°C.
Maak de crumble :
- Meng de gehakte amandelen onder de bloem, voeg het zout toe en kneed er met koude vingers de boter door tot een kruimelig mengsel. Schep het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 10 à 15 minuten in de oven tot de crumble goudbruin kleurt en krokant is.
4 Bedek de bodem van elk glaasje met de crumble. Spuit er een laag patémousse op. Lepel er wat van de chutney over en eindig met crumble. Werk af met extra bramen en tijmblaadjes.
-Serveer met knapperig stokbrood.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxOp zoek naar een echt feestelijk en lekker hapje in een glaasje om Uw feestdiner mee tebeginnen ? Ga eens voor wild met deze hazenmousse in laagjes met gember-granaatappelchutney en amandelcrumble.
Ingrediënten
600 g paté (hazenpaté)
1 sjalot
2 cm geraspte gember
200 g braambessen (+ extra)
2 granaatappelen
1 el verse tijm
20 cl room
3 el rode port
2 el balsamicoazijn
boter
peper en zout
Voor de crumble :
100 g amandelen (fijngehakt)
100 g bloem
80 g boter (koude)
zout
1 sjalot
2 cm geraspte gember
200 g braambessen (+ extra)
2 granaatappelen
1 el verse tijm
20 cl room
3 el rode port
2 el balsamicoazijn
boter
peper en zout
Voor de crumble :
100 g amandelen (fijngehakt)
100 g bloem
80 g boter (koude)
zout
Hulpmiddelen & keukengerei
spuitzak
bakpapier
bakpapier
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Amuse
Recept ID
1483975
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid