Stoofpeertjes met glühwein en sinaasappel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/05/2020 - 00:25
Bereidingswijze
- Giet de glühwein in de pan. Boen de sinaasappel goed schoon, snij deze in stukjes en doe deze in de pan bij de wijn. Voeg kaneelstokje, steranijs, kruidnagels en de Grand Marnier toe.
- Schil de stoofpeertje leg ze in de pan en breng het geheel aan de kook. Kook ze op een klein pitje ongeveer een uur tot ze zacht zijn.
Afbeelding
Stoofpeertjes met glühwein en sinaasappel
Stoofpeertjes met glühwein en sinaasappel
Stoofpeertjes met glühwein en sinaasappel
Stoofpeertjes met glühwein en sinaasappel
Stoofpeertjes met glühwein en sinaasappel
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Stoofpeertjes had ik al eens eerder met glühwein gemaakt maar dat was een rechttoe rechtaan Stoofpeertjes-in-gluhwein  Deze keer heb ik daar nog wat sinaasappel, Grand Marnier en specerijen zoals; kaneel, kruidnagel en steranijs aan toegevoegd. Zoveel heerlijke smaakjes dat je niet eens suiker hoeft toe te voegen :)
Boen de sinaasappel wel goed schoon want na het stoven kun je die met schil en al opeten :P
Gooi het sap zeker niet weg want dat is je glühwein, al is inmiddels de alcohol er natuurlijk wel uit ;)
Ingrediënten
- 1 kilo stoofpeertje (Gieser Wildeman)
- 1 fles glühwein
- 1 sinaasappel
- 1 kaneelstokje
- 2 steranijs
- 4 kruidnagels
- borrelglaasje Grand Marnier (of Cointreau)
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1483943
Homepage ID
2066044
Teller
1478
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Vegetarisch
Author Image
wilmiewillemse
Gelegenheid