Bereidingswijze
1. Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij in blokjes.
2. Laat de krab uitlekken en trek het krabvlees in stukjes.
3. Hou 4 takjes basilicum opzij en snipper de andere fijn.
4. Pel de sjalot en snipper fijn.
5. Verhit de olijfolie en bak de sjalotsnippers al roerend.
6. Kruid de sint-jakobsvruchten goed met versgemalen peper. Voeg de sint-jakobsvruchten toe aan de sjalotsnippers en bak 1 min.
7. Haal de sint-jakobsvruchten uit de pan en voeg de tomatenpuree, cognac, tijm en oregano toe. Roer om en laat zachtjes pruttelen. Laat het vocht voor ½ inkoken.
8. Schep de mascarpone en room onder het ingekookte vocht. Kruid met paprikapoeder, cayennepeper en voeg de fijngesnipperde basilicum toe.
9. Verdeel de tomatenblokjes en krab op de bodem van de ovenschoteltjes. Schik er 3 sint-jakobsvruchten op. Overgiet met een laagje mascarponesaus. Bedek met de gruyèrekaas.
10. Verwarm de oven voor op 180°C.
11. Zet de ovenschaaltjes in de voorverwarmde oven en bak 15 min.
12. Werk af met een takje verse basilicum.
2. Laat de krab uitlekken en trek het krabvlees in stukjes.
3. Hou 4 takjes basilicum opzij en snipper de andere fijn.
4. Pel de sjalot en snipper fijn.
5. Verhit de olijfolie en bak de sjalotsnippers al roerend.
6. Kruid de sint-jakobsvruchten goed met versgemalen peper. Voeg de sint-jakobsvruchten toe aan de sjalotsnippers en bak 1 min.
7. Haal de sint-jakobsvruchten uit de pan en voeg de tomatenpuree, cognac, tijm en oregano toe. Roer om en laat zachtjes pruttelen. Laat het vocht voor ½ inkoken.
8. Schep de mascarpone en room onder het ingekookte vocht. Kruid met paprikapoeder, cayennepeper en voeg de fijngesnipperde basilicum toe.
9. Verdeel de tomatenblokjes en krab op de bodem van de ovenschoteltjes. Schik er 3 sint-jakobsvruchten op. Overgiet met een laagje mascarponesaus. Bedek met de gruyèrekaas.
10. Verwarm de oven voor op 180°C.
11. Zet de ovenschaaltjes in de voorverwarmde oven en bak 15 min.
12. Werk af met een takje verse basilicum.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en super lekker voorgerechtje uit de oven
Ingrediënten
12 sint-jakobsnoten
1 blikje king krab (150 g)
250 g mascarpone
2 el culinaire room
150 g geraspte gruyère
2 tomaten
1 sjalot
1 blikje tomatenconcentraat (70 g)
2 el cognac
2 el olijfolie
8 takjes verse basilicum
1 tl paprikapoeder
1 mespuntje cayennepeper
1 tl gedroogde tijm
1 tl gedroogde oregano
1 blikje king krab (150 g)
250 g mascarpone
2 el culinaire room
150 g geraspte gruyère
2 tomaten
1 sjalot
1 blikje tomatenconcentraat (70 g)
2 el cognac
2 el olijfolie
8 takjes verse basilicum
1 tl paprikapoeder
1 mespuntje cayennepeper
1 tl gedroogde tijm
1 tl gedroogde oregano
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1483917
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid