Bereidingswijze
Bouillon:
-pel de scampi's, verwijder het darmkanaal en hou de schalen bij.
-Roerbak de schalen in 2 el olijfolie tot ze mooi roze kleuren. Blus met de witte wijn, laat inkoken tot en voeg de visfond toe. Laat even doorkoken en giet door een zeef.
-Spoel de mosselen enkele malen in ruim koud water tot het water helder is. Laat ze na de laatste spoelbeurt 5 min liggen in koud water.
-Doe de mosselen met aanhangend vocht in een ruime pan. Kruid met versgemalen peper.
-Dek de pan af en zet op een hoog vuur. Laat de mosselen openstomen in ± 5 min. Zeef het vrijgekomen vocht en voeg bij de scampibouillon.
-Pel de ui en teentjes look en snipper fijn.
-Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika. Snij het vruchtvlees in blokjes.
-Reinig de venkel en snij in dunne reepjes.
-Bind enkele peterseliestelen, het laurierblad en de takjes oregano tot een kruidentuiltje.
-Snipper de peterselie fijn.
-Verhit 2 el olijfolie in een ruime pot en stoof de ui, look, paprika en venkel zacht. Overgiet met rode wijn en laat even inkoken.
-Voeg de scampibouillon en gepelde tomaten toe. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur 20 min sudderen.
-Verwijder het kruidentuiltje en breng op smaak met pilipili, peper en zout.
-Snij de vis in hapklare stukken.
-Laat de stukken vis 3 min garen in de soep. Voeg de scampi's toe en laat 2 min garen.
-Schep de mosselen erdoor en werk af met uitgelekt krabvlees en peterselie.
-pel de scampi's, verwijder het darmkanaal en hou de schalen bij.
-Roerbak de schalen in 2 el olijfolie tot ze mooi roze kleuren. Blus met de witte wijn, laat inkoken tot en voeg de visfond toe. Laat even doorkoken en giet door een zeef.
-Spoel de mosselen enkele malen in ruim koud water tot het water helder is. Laat ze na de laatste spoelbeurt 5 min liggen in koud water.
-Doe de mosselen met aanhangend vocht in een ruime pan. Kruid met versgemalen peper.
-Dek de pan af en zet op een hoog vuur. Laat de mosselen openstomen in ± 5 min. Zeef het vrijgekomen vocht en voeg bij de scampibouillon.
-Pel de ui en teentjes look en snipper fijn.
-Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika. Snij het vruchtvlees in blokjes.
-Reinig de venkel en snij in dunne reepjes.
-Bind enkele peterseliestelen, het laurierblad en de takjes oregano tot een kruidentuiltje.
-Snipper de peterselie fijn.
-Verhit 2 el olijfolie in een ruime pot en stoof de ui, look, paprika en venkel zacht. Overgiet met rode wijn en laat even inkoken.
-Voeg de scampibouillon en gepelde tomaten toe. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur 20 min sudderen.
-Verwijder het kruidentuiltje en breng op smaak met pilipili, peper en zout.
-Snij de vis in hapklare stukken.
-Laat de stukken vis 3 min garen in de soep. Voeg de scampi's toe en laat 2 min garen.
-Schep de mosselen erdoor en werk af met uitgelekt krabvlees en peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Cioppino is een overheerlijke stoofpot met zeevruchten. In tegenstelling tot wat de naam misschien doet vermoeden ligt de oorsprong van de cioppino niet in Zuid-Europa maar in de Verenigde Staten. Het gerecht werd uitgevonden door de Italiaanse en Portugese vissers uit de wijk North Beach in San Francisco. Zeker eens proberen, super lekker !
Ingrediënten
1 kg mosselen
500 g lotte
500 g roodbaarsfilet
500 g zeebaarsfilets
1 blik krab
olijfolie
1 ui
1 paprika
1 venkel
3 teentjes look
800 g gepelde tomaten
250 ml rode wijn
1 laurierblaadjes
takjes oregano
1 bosje bladpeterselie
pilipili
1 kg black tiger scampi's
250 ml droge witte wijn
400 ml visfond
500 g lotte
500 g roodbaarsfilet
500 g zeebaarsfilets
1 blik krab
olijfolie
1 ui
1 paprika
1 venkel
3 teentjes look
800 g gepelde tomaten
250 ml rode wijn
1 laurierblaadjes
takjes oregano
1 bosje bladpeterselie
pilipili
1 kg black tiger scampi's
250 ml droge witte wijn
400 ml visfond
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1483915
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid