Tian van wintergroenten met parelcouscous en dragonpesto

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/04/2020 - 08:54
Bereidingswijze
-Schil de zoete aardappelen en de knolselder
-Spoel de wortelen, pastinaken, courgettes en raapjes. Dep alles droog.

-Snij alle groenten in ± dezelfde grootte. Snij fijne plakjes met een mandoline.
-Neem een tulbandtaartvorm en boter goed in.
-Verwarm de oven voor op 160°C.

-Schik alle groenten, afwisselend, naast elkaar.
-Smelt wat boter en besmeer er de groentjes rijkelijk mee. Kruid met peper en zout.
-Bak in de voorverwarmde oven ± 40 min tot 1 u.
-Smeer regelmatig opnieuw in met boter.

Dragonpesto:
-was en pluk de dragon.
-pel de look en snij fijn en rasp de Parmezaanse kaas.
-Mix de dragonblaadjes met de look en Parmezaanse kaas. Giet al mixend de olijfolie erbij en kruid met peper en zout.

-Kook de parelcouscous gedurende 10 min gaar in kokend, gezouten water.
-Giet af en meng de dragonpesto eronder.

-Haal de tian uit de vorm en zet op een schotel.
- Lepel de parelcouscous in het midden van de schotel. Werk af met nog wat dragonblaadjes.
Afbeelding
Tian van wintergroenten met parelcouscous en dragonpesto
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pak uit met een echt kunstwerkje. Een tian van lekkere wintergroenten gecombineerd met een verrukkelijke parelcouscous. Ook de niet vegetariërs zullen smullen van dit heerlijk gerecht . 
Ingrediënten
3 wortels
½ knolselder
3 zoete aardappelen
3 pastinaak
4 raapjes
2 courgettes
boter
200 g parelcouscous
1 bosje dragon
½ punt Parmezaanse kaas
1 teentje look
3 dl olijfolie
Hulpmiddelen & keukengerei
tulband taartvorm
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1483913
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester
Gelegenheid