Everzwijnstoofvlees met spruitjessalade en kroketten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/04/2020 - 08:32
Bereidingswijze
Everzwijnstoofvlees:
-warm de oven voor op 140°C.
-Pel de ui en snipper fijn.
-Verhit 3 el geklaarde boter in een stoofpot met dikke bodem.
-Bak het everzwijnstoofvlees in 3 porties mooi bruin aan alle zijden en roer de gesnipperde ui erdoor.
-Blus met porto en schraap de aanbaksels los van de bodem.
-Bestrooi met bloem en roer goed om en blus met wildfond en voeg de jeneverbessen en het kruidentuiltje toe.
-Breng aan de kook. Zet min. 3 u onder deksel in de voorverwarmde oven.
-Roer er, na gaartijd, 150 g veenbessenconfituur door.
-Verwijder het kruidentuiltje en kruid met zwarte peper en zout.
Spruitjessalade:
- pel de look en snipper fijn.
-Verwarm de notenolie met de look tot deze begint te geuren.
-Hak de kastanjes fijn en roer ze met de honing en wijnazijn onder de olie.
-kuis de prinsessenboontjes. en breng gezouten water aan de kook. Blancheer de boontjes 3 à 5 min.
Verfris in ijskoud water, laat uitlekken en halveer.
-Snij de uiteindes van de spruitjes zodat de blaadjes loskomen.
-Pluk de blaadjes los van elkaar.
-Snipper de platte peterselie fijn.
-Meng de spruitblaadjes, platte peterselie en prinsessenbonen en roer de notendressing erdoor.

-Bak de kroketten gaar in de friteuse.

Afwerking:
serveer het stoofvlees met de spruitjessalade, overige veenbessencompote en goudbruin gebakken kroketten.
Afbeelding
Everzwijnstoofvlees met spruitjessalade en kroketten
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en lekker deze klassieker 
Ingrediënten
1 kg kroketten
1 kg everzwijnstoofvlees
1 grote ui
100 ml porto
5 jeneverbessen
3 el bloem
1 kruidentuiltje
800 ml gevogeltefond
300 g veenbessencompote
geklaarde boter
400 g spruitjes
1 teentje look
200 g prinsessenbonen
50 g kastanjes
20 g vloeibare honing
1 eetlepel witte wijnazijn
80 ml hazelnootolie
1 bosje bladpeterselie
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1483909
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid