Bereidingswijze
Everzwijnstoofvlees:
-warm de oven voor op 140°C.
-Pel de ui en snipper fijn.
-Verhit 3 el geklaarde boter in een stoofpot met dikke bodem.
-Bak het everzwijnstoofvlees in 3 porties mooi bruin aan alle zijden en roer de gesnipperde ui erdoor.
-Blus met porto en schraap de aanbaksels los van de bodem.
-Bestrooi met bloem en roer goed om en blus met wildfond en voeg de jeneverbessen en het kruidentuiltje toe.
-Breng aan de kook. Zet min. 3 u onder deksel in de voorverwarmde oven.
-Roer er, na gaartijd, 150 g veenbessenconfituur door.
-Verwijder het kruidentuiltje en kruid met zwarte peper en zout.
Spruitjessalade:
- pel de look en snipper fijn.
-Verwarm de notenolie met de look tot deze begint te geuren.
-Hak de kastanjes fijn en roer ze met de honing en wijnazijn onder de olie.
-kuis de prinsessenboontjes. en breng gezouten water aan de kook. Blancheer de boontjes 3 à 5 min.
Verfris in ijskoud water, laat uitlekken en halveer.
-Snij de uiteindes van de spruitjes zodat de blaadjes loskomen.
-Pluk de blaadjes los van elkaar.
-Snipper de platte peterselie fijn.
-Meng de spruitblaadjes, platte peterselie en prinsessenbonen en roer de notendressing erdoor.
-Bak de kroketten gaar in de friteuse.
Afwerking:
serveer het stoofvlees met de spruitjessalade, overige veenbessencompote en goudbruin gebakken kroketten.
-warm de oven voor op 140°C.
-Pel de ui en snipper fijn.
-Verhit 3 el geklaarde boter in een stoofpot met dikke bodem.
-Bak het everzwijnstoofvlees in 3 porties mooi bruin aan alle zijden en roer de gesnipperde ui erdoor.
-Blus met porto en schraap de aanbaksels los van de bodem.
-Bestrooi met bloem en roer goed om en blus met wildfond en voeg de jeneverbessen en het kruidentuiltje toe.
-Breng aan de kook. Zet min. 3 u onder deksel in de voorverwarmde oven.
-Roer er, na gaartijd, 150 g veenbessenconfituur door.
-Verwijder het kruidentuiltje en kruid met zwarte peper en zout.
Spruitjessalade:
- pel de look en snipper fijn.
-Verwarm de notenolie met de look tot deze begint te geuren.
-Hak de kastanjes fijn en roer ze met de honing en wijnazijn onder de olie.
-kuis de prinsessenboontjes. en breng gezouten water aan de kook. Blancheer de boontjes 3 à 5 min.
Verfris in ijskoud water, laat uitlekken en halveer.
-Snij de uiteindes van de spruitjes zodat de blaadjes loskomen.
-Pluk de blaadjes los van elkaar.
-Snipper de platte peterselie fijn.
-Meng de spruitblaadjes, platte peterselie en prinsessenbonen en roer de notendressing erdoor.
-Bak de kroketten gaar in de friteuse.
Afwerking:
serveer het stoofvlees met de spruitjessalade, overige veenbessencompote en goudbruin gebakken kroketten.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en lekker deze klassieker
Ingrediënten
1 kg kroketten
1 kg everzwijnstoofvlees
1 grote ui
100 ml porto
5 jeneverbessen
3 el bloem
1 kruidentuiltje
800 ml gevogeltefond
300 g veenbessencompote
geklaarde boter
400 g spruitjes
1 teentje look
200 g prinsessenbonen
50 g kastanjes
20 g vloeibare honing
1 eetlepel witte wijnazijn
80 ml hazelnootolie
1 bosje bladpeterselie
1 kg everzwijnstoofvlees
1 grote ui
100 ml porto
5 jeneverbessen
3 el bloem
1 kruidentuiltje
800 ml gevogeltefond
300 g veenbessencompote
geklaarde boter
400 g spruitjes
1 teentje look
200 g prinsessenbonen
50 g kastanjes
20 g vloeibare honing
1 eetlepel witte wijnazijn
80 ml hazelnootolie
1 bosje bladpeterselie
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1483909
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid