Lauw­war­me cock­tail van gar­na­len zalm en man­go

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/03/2020 - 08:29
Bereidingswijze
-Koriander heel fijnhakken (4 blaadjes achterhouden voor garnering).
-Limoen goed schoonboenen en schil eraf raspen.
-Limoen uitpersen.

-In kom mayonaise 3/4 deel van koriander 1 theelepel limoenrasp en 2 theelepels limoensap tot sausje roeren. Op smaak brengen met zout en peper.

-Mango schillen en vruchtvlees in plakken van pit snijden. Plakken in stukken snijden.

-Zalm in blokjes van ca. 2 cm snijden. In kom garnalen zalm en chiliolie door elkaar scheppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

-Grillpan verwarmen tot gloeiend heet. Garnalen en zalm in grillpan in 3 à 4 minuten mooi bruin en net aan gaar roosteren, halverwege keren. In kom garnalen zalm en mango luchtig door elkaar scheppen.
-Rest van limoenrasp, koriander en 1 eetlepel limoensap erdoor scheppen.
-Op smaak brengen met zout en peper.

-Cocktail overdoen in vier wijde, hoge coupes en koriandermayonaise erop scheppen.
-Garneren met achtergehouden koriander.
Afbeelding
Lauw­war­me cock­tail van gar­na­len zalm en man­go
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijk voorgerecht dat altijd top is 
Ingrediënten
½ zakje koriander (à 15 g)
1 limoen
4 eetlepels mayonaise
zeezout
(versgemalen) zwarte peper
1 kleine mango
1 Schots zalmhaasje (200 g)
250 g cocktailgarnalen (à 125 g AH)
2 eetlepels olijfolie extra vierge met knoflook en chiliaroma (Monini)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1483887
Homepage ID
1090993
Teller
1
Bron
AH
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid