Ro­mi­ge mos­terd­soep met gem­ber­reep­jes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/03/2020 - 08:24
Bereidingswijze
-Pel het sjalotje en snipper fijn.
-Verhit de boter in een pan en fruit de sjalot ca. 1 min. zachtjes.
-Roer de bloem door de boter.
-Voeg scheutje voor scheutje 250 ml water toe en blijf roeren tot een gladde, lichtgebonden saus ontstaat.
-Roer 400 ml water erdoor tot een licht gebonden soep ontstaat.
-Verkruimel de bouillontabletten erboven.
-Breng de soep aan de kook en laat ca. 5 min. zachtjes koken.

-Snijd intussen de gemberbolletjes in dunne plakjes en vervolgens in dunne reepjes.
-Roer in een kom de mosterd los met 3 eetlepels hete soep.
-Roer het mosterdmengsel, de room, gembersiroop en gemberreepjes door de soep.

Breng op smaak met peper. Laat de soep niet meer koken.
Afbeelding
Ro­mi­ge mos­terd­soep met gem­ber­reep­jes
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pittige soep die super lekker van smaak is en daarenboven snel gemaakt 
Ingrediënten
1 sjalotje
50 g ongezouten roomboter
50 g tarwebloem
650 ml water
1½ kippenbouillontablet
6 gemberbolletjes in gembersiroop uit potje
2 el Zaanse mosterd
½ el Franse mosterd
2 dl slankroom
2 el gembersiroop
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1483885
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
AH
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester
Gelegenheid