Bereidingswijze
-Pel het sjalotje en snipper fijn.
-Verhit de boter in een pan en fruit de sjalot ca. 1 min. zachtjes.
-Roer de bloem door de boter.
-Voeg scheutje voor scheutje 250 ml water toe en blijf roeren tot een gladde, lichtgebonden saus ontstaat.
-Roer 400 ml water erdoor tot een licht gebonden soep ontstaat.
-Verkruimel de bouillontabletten erboven.
-Breng de soep aan de kook en laat ca. 5 min. zachtjes koken.
-Snijd intussen de gemberbolletjes in dunne plakjes en vervolgens in dunne reepjes.
-Roer in een kom de mosterd los met 3 eetlepels hete soep.
-Roer het mosterdmengsel, de room, gembersiroop en gemberreepjes door de soep.
Breng op smaak met peper. Laat de soep niet meer koken.
-Verhit de boter in een pan en fruit de sjalot ca. 1 min. zachtjes.
-Roer de bloem door de boter.
-Voeg scheutje voor scheutje 250 ml water toe en blijf roeren tot een gladde, lichtgebonden saus ontstaat.
-Roer 400 ml water erdoor tot een licht gebonden soep ontstaat.
-Verkruimel de bouillontabletten erboven.
-Breng de soep aan de kook en laat ca. 5 min. zachtjes koken.
-Snijd intussen de gemberbolletjes in dunne plakjes en vervolgens in dunne reepjes.
-Roer in een kom de mosterd los met 3 eetlepels hete soep.
-Roer het mosterdmengsel, de room, gembersiroop en gemberreepjes door de soep.
Breng op smaak met peper. Laat de soep niet meer koken.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pittige soep die super lekker van smaak is en daarenboven snel gemaakt
Ingrediënten
1 sjalotje
50 g ongezouten roomboter
50 g tarwebloem
650 ml water
1½ kippenbouillontablet
6 gemberbolletjes in gembersiroop uit potje
2 el Zaanse mosterd
½ el Franse mosterd
2 dl slankroom
2 el gembersiroop
50 g ongezouten roomboter
50 g tarwebloem
650 ml water
1½ kippenbouillontablet
6 gemberbolletjes in gembersiroop uit potje
2 el Zaanse mosterd
½ el Franse mosterd
2 dl slankroom
2 el gembersiroop
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1483885
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
AH
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid