Meringue met advocaat van jenever

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/03/2020 - 08:04
Bereidingswijze
-Doe voor de advocaat de eidooiers, de vanillesuiker, de gecondenseerde melk, de suiker en de graanjenever in een steelpannetje en roer los. Verwarm al roerend zachtjes op het vuur tot het mengsel begint te binden.
-Giet de advocaat in een bokaaltje en laat afkoelen.

Maak ondertussen de meringue :
- Klop de eiwitten schuimig in de keukenrobot. Voeg tijdens het kloppen beetje bij beetje de suiker, het maïszetmeel en de azijn toe.
-Schep het opgeklopte eiwit in een spuitzak met daarin een rond spuitmondje.
-Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat toefjes van het eiwitmengsel.
- Zet de meringues gedurende 1 uur à 1u30 in de oven op 90 graden.

SERVEREN:

Vul de meringues op met de advocaat.
Afbeelding
Meringue met advocaat van jenever
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Klassieke meringue gevuld met een advokaat van jenever ...TOP !  Makkelijk zelf te bereiden .
Ingrediënten
Voor de advocaat:
6 eidooiers
50 gr vanillesuiker
400 ml gecondenseerde melk
325 gr suiker
150 ml graanjenever

Voor de meringue:
3 eiwitten
150 gr suiker
1 el maïszetmeel
1 tl azijn
zout
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier
keukenrobot/mixer
spuitzak met een rond spuitmondje
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1483881
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
njam
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester
Gelegenheid