Bereidingswijze
1 Laat het gelatineblaadje weken in koud water. Splits de eieren. Meng de 2 eidooiers met de suiker en klop samen op tot een lichtgele massa die als een lint van de klopper loopt. Klop het eiwit stijf.
2 Smelt de witte chocolade in de microgolfoven of au bain-marie. Klop de room half stijf.
3 Doe de mascarpone en de advocaat bij de opgeklopte eidooiers. Knijp de gelatine uit en roer 'm door de gesmolten chocolade. Doe dit mengsel en de half opgeklopte room bij de mascarpone. Schep er voorzichtig het eiwit door.
4 Breek de boudoirkoekjes doormidden. Verdeel de mousse over 8 glaasjes of potjes, en versier met een half boudoirkoekje.
2 Smelt de witte chocolade in de microgolfoven of au bain-marie. Klop de room half stijf.
3 Doe de mascarpone en de advocaat bij de opgeklopte eidooiers. Knijp de gelatine uit en roer 'm door de gesmolten chocolade. Doe dit mengsel en de half opgeklopte room bij de mascarpone. Schep er voorzichtig het eiwit door.
4 Breek de boudoirkoekjes doormidden. Verdeel de mousse over 8 glaasjes of potjes, en versier met een half boudoirkoekje.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Stevige aflsuiter van een diner. Makkelijk en super lekker . Je maakt alles op voorhand, zodat je alleen maar uit de koelkast moet halen en serveren !
Ingrediënten
4 boudoirkoekjes
110 g witte chocolade
35 g suiker
1 blaadje gelatine (van 2 g)
2 eieren
170 g mascarpone
30 cl room
10 cl advocaat
110 g witte chocolade
35 g suiker
1 blaadje gelatine (van 2 g)
2 eieren
170 g mascarpone
30 cl room
10 cl advocaat
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1483859
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid