Bereidingswijze
1 Pel en sipper de sjalot en de knoflook. Maak de selder schoon en snipper fijn. Fruit de sjalot, knoflook en selder aan in wat boter. Voeg de bouillon en de saffraan toe. Laat onder deksel 15 minuten sudderen.
2 Maak de gremolata :
- Spoel en snipper de peterselie, voeg er de chilivlokken en de olijfolie aan toe. Kruid met zout.
3 Spoel de schelpjes goed. Doe ze in een pannetje en zet op het vuur, blus met de witte wijn en zet het deksel op de pot. Schud regelmatig met de pan tot al de schelpjes open zijn, dit duurt niet veel langer dan 5 minuten. Haal de schelpjes uit de pot en hou ze warm. Zeef het kookvocht en voeg het toe aan de saffraanbouillon. Laat deze nog even doorkoken.
4 Dep de sint-jakobsvruchten droog met keukenpapier. Verhit een pan met boter en olijfolie. Bak ze aan 1 kant ongeveer 1 minuut op een hoog vuur. Draai de sint-jakobsvruchten om zonder erin te prikken en bak ook deze kant 1 minuut op hoog vuur. Lepel de boter over de sint-jakobsvruchten terwijl je ze bakt. De binnenkant moet nog rosé zijn. Kruid dan pas met peper en zout.
5 Fruit de zeekraal kort in een pannetje met wat olijfolie, kruid enkel met peper. Verdeel de bouillon over kommetjes, leg er de schelpjes, sint-jakobsvruchten en zeekraal in. Werk af met de gremolata naar smaak.
2 Maak de gremolata :
- Spoel en snipper de peterselie, voeg er de chilivlokken en de olijfolie aan toe. Kruid met zout.
3 Spoel de schelpjes goed. Doe ze in een pannetje en zet op het vuur, blus met de witte wijn en zet het deksel op de pot. Schud regelmatig met de pan tot al de schelpjes open zijn, dit duurt niet veel langer dan 5 minuten. Haal de schelpjes uit de pot en hou ze warm. Zeef het kookvocht en voeg het toe aan de saffraanbouillon. Laat deze nog even doorkoken.
4 Dep de sint-jakobsvruchten droog met keukenpapier. Verhit een pan met boter en olijfolie. Bak ze aan 1 kant ongeveer 1 minuut op een hoog vuur. Draai de sint-jakobsvruchten om zonder erin te prikken en bak ook deze kant 1 minuut op hoog vuur. Lepel de boter over de sint-jakobsvruchten terwijl je ze bakt. De binnenkant moet nog rosé zijn. Kruid dan pas met peper en zout.
5 Fruit de zeekraal kort in een pannetje met wat olijfolie, kruid enkel met peper. Verdeel de bouillon over kommetjes, leg er de schelpjes, sint-jakobsvruchten en zeekraal in. Werk af met de gremolata naar smaak.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxEen lekker sausje, een zalige bouillon... Zo maak je er een topgerecht van!
Ingrediënten
12 sint-jakobsvruchten
500 g schelpjes
2 sjalotten
2 knoflook teentjes
2 selder takjes
200 g zeekraal
20 cl droge, witte wijn
1/2 tl saffraan
40 cl kippenbouillon
boter
olijfolie
peper en zout
Voor de gremolata :
peterseliehandje
1/2 tl chilivlokken (gedroogde)
1 el olijfolie
zout
500 g schelpjes
2 sjalotten
2 knoflook teentjes
2 selder takjes
200 g zeekraal
20 cl droge, witte wijn
1/2 tl saffraan
40 cl kippenbouillon
boter
olijfolie
peper en zout
Voor de gremolata :
peterseliehandje
1/2 tl chilivlokken (gedroogde)
1 el olijfolie
zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1483839
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid