Bereidingswijze
1 Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan, voeg de kokkels en de witte wijn toe, kruid met peper en dek af. Schud af en toe op tot alle kokkels open zijn. Giet de kokkels af en bewaar het vocht.
2 Pel en snipper de ui en de knoflook. Spoel de puntpaprika's en snij ze in ringen. Spoel de tomaten en snij ze in blokjes.
3 Verhit 2 eetlepels olijfolie in een paellapan (of grote pan), bak de parelhoen aan en kruid met peper en zout. Haal uit de pan, bak de gamba's 1 minuut aan elke kant, kruid met peper en zout en haal uit de pan.
4 Doe 3 eetlepels olijfolie in een pan en bak de ui, knoflook, de paprikaringen, saffraan, gerookt paprikapoeder en tomatenpuree 1 minuut. Voeg de rijst toe en laat 2 minuten meebakken.
5 Blus met het vocht van de kokkels en voeg de tomaten toe. Doe er bouillon bij tot alles net onder staat. Leg de stukken parelhoen boven op de rijst. Laat de rijst op een zacht vuur in 15 minuten gaar worden, doe er af en toe nog wat bouillon bij. Roer heel af en toe zacht om.
6 Voeg de gamba's toe en laat nog 10 minuten garen, voeg indien nodig extra kippenbouillon toe. Kruid met peper en zout en werk af met verse kervel.
2 Pel en snipper de ui en de knoflook. Spoel de puntpaprika's en snij ze in ringen. Spoel de tomaten en snij ze in blokjes.
3 Verhit 2 eetlepels olijfolie in een paellapan (of grote pan), bak de parelhoen aan en kruid met peper en zout. Haal uit de pan, bak de gamba's 1 minuut aan elke kant, kruid met peper en zout en haal uit de pan.
4 Doe 3 eetlepels olijfolie in een pan en bak de ui, knoflook, de paprikaringen, saffraan, gerookt paprikapoeder en tomatenpuree 1 minuut. Voeg de rijst toe en laat 2 minuten meebakken.
5 Blus met het vocht van de kokkels en voeg de tomaten toe. Doe er bouillon bij tot alles net onder staat. Leg de stukken parelhoen boven op de rijst. Laat de rijst op een zacht vuur in 15 minuten gaar worden, doe er af en toe nog wat bouillon bij. Roer heel af en toe zacht om.
6 Voeg de gamba's toe en laat nog 10 minuten garen, voeg indien nodig extra kippenbouillon toe. Kruid met peper en zout en werk af met verse kervel.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijke paella met kerst ...moet kunnen !
Ingrediënten
400 g paellarijst
1 parelhoen (panklaar)
800 g kokkels
12 gamba's
2 rode puntpaprika's
2 vleestomaten
verse kervelhandje
1 ui (groot formaat)
2 knoflook teentjes
1 tl tomatenpuree
1 L kippenbouillon
20 cl witte droge wijn
saffraanmespuntje
gerookt paprikapoedermespuntje
olijfolie
peper en zout
1 parelhoen (panklaar)
800 g kokkels
12 gamba's
2 rode puntpaprika's
2 vleestomaten
verse kervelhandje
1 ui (groot formaat)
2 knoflook teentjes
1 tl tomatenpuree
1 L kippenbouillon
20 cl witte droge wijn
saffraanmespuntje
gerookt paprikapoedermespuntje
olijfolie
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1483823
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid