Fazant met madera

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/30/2020 - 11:17
Bereidingswijze
1 Snij de ham in reepjes. Halveer de witloofstronkjes in de lengte. Schil en snij de wortelen in blokjes. Verwarm de oven op 175°C.
2 Braad de fazanthennen rondom aan in flink wat hete boter. Neem ze uit de pan en giet het braadvet weg.
3 Leg ze in een diepe braadslee met een nootje verse boter. Kruid ze met peper en zout en strooi er de jeneverbessen bij. Doe er de tijm, het witloof, de wortelblokjes en de hamreepjes bij.
4 Besprenkel met de wildfond en de madera. Dek af met aluminiumfolie.
5 Zet de braadslee 40 tot 45 minuten in de oven. Lekker met aardappelgratin.
Afbeelding
Fazant met madera
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere fazant in een overheerlijke wild/maderasaus met groentjes en lekker met aardappelgratin of knolselderpuree.  Makkelijk zelf te bereiden ! 
Ingrediënten
2 fazanten (hennen)
1 plak Ardeense ham ((0,5 dik) in reepjes)
2 wortelen (in blokjes)
8 stronkjes witloof (gehalveerd in de lengte)
20 jeneverbessen
1 dl wildfond
5 dl madera
boter
2 takjes verse tijm
peper
zout
Hulpmiddelen & keukengerei
aluminiumfolie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1483821
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid