Bereidingswijze
1 Maak de bouillon :
- Maak de ui, wortel, selder en knoflook schoon en snij in grove stukken.
- Breng 1 liter water aan de kook met het soepvlees, de groenten en alle specerijen en laat 1.30 uur zachtjes pruttelen. Zeef en kruid bij met peper en zout.
2 Pel en snipper de ui en appel in fijne blokjes. Stoof ze aan in een scheut olijfolie en laat 5 minuten zachtjes bakken. Laat afkoelen. Snij de dadels in even grote stukjes.
3 Meng het gehakt met de eidooier, paneermeel, appel, ui en dadels en breng op smaak met tijm, peper, zout en nootmuskaat. Maak hier bolletjes van.
4 Prik ze op een spiesje en gaar ze in de bouillon.
- Maak de ui, wortel, selder en knoflook schoon en snij in grove stukken.
- Breng 1 liter water aan de kook met het soepvlees, de groenten en alle specerijen en laat 1.30 uur zachtjes pruttelen. Zeef en kruid bij met peper en zout.
2 Pel en snipper de ui en appel in fijne blokjes. Stoof ze aan in een scheut olijfolie en laat 5 minuten zachtjes bakken. Laat afkoelen. Snij de dadels in even grote stukjes.
3 Meng het gehakt met de eidooier, paneermeel, appel, ui en dadels en breng op smaak met tijm, peper, zout en nootmuskaat. Maak hier bolletjes van.
4 Prik ze op een spiesje en gaar ze in de bouillon.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Fondue voor kerst is een klassieker. Probeer zeker eens deze lekkere wildballetjes . Maak eens een lekkere bouillon om in te fonduen, veel gezonder en veel meer smaak ! Succes
Ingrediënten
300 g gehakt (wildgehakt)
200 g gemengd gehakt
1 appel
1 rode ui
5 dadels
1 eidooier
100 g paneermeel
tijm
nootmuskaat
olijfolie
peper en zout
Voor de bouillon :
500 g soepvlees (runderschenkel)
1 ui
1wortel
1 selder
1 knoflook teentje
1 tl vadouvan (of kerriepoeder
1 kruidnagel
3 jeneverbessen (gedroogd)
1 runderbouillon blokje
1 laurier blaadje
peper en zout
200 g gemengd gehakt
1 appel
1 rode ui
5 dadels
1 eidooier
100 g paneermeel
tijm
nootmuskaat
olijfolie
peper en zout
Voor de bouillon :
500 g soepvlees (runderschenkel)
1 ui
1wortel
1 selder
1 knoflook teentje
1 tl vadouvan (of kerriepoeder
1 kruidnagel
3 jeneverbessen (gedroogd)
1 runderbouillon blokje
1 laurier blaadje
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1483819
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid