Bereidingswijze
1 Stoom of kook de broccoliroosjes gaar tot ze mooi zacht zijn. Fruit de sjalot- en knoflooksnippers glazig, doe ze in een blender, voeg de broccoli toe, samen met 50 ml bouillon en mix tot een gladde crème (voeg eventueel nog wat extra bouillon toe). Kruid met peper en zout en hou warm.
2 Dep de visfilets droog en kruid ze met peper en zout. Haal de vis eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en ten slotte door de geraspte kokos.
3 Verhit de vetstof in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de visfilets in 3 à 4 minuten goudbruin. Lepel wat broccoli- crème in het midden van 4 borden, leg er de visfilets bovenop en werk af met salsa (zie hieronder) en een halve volkorencracker.
2 Dep de visfilets droog en kruid ze met peper en zout. Haal de vis eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en ten slotte door de geraspte kokos.
3 Verhit de vetstof in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de visfilets in 3 à 4 minuten goudbruin. Lepel wat broccoli- crème in het midden van 4 borden, leg er de visfilets bovenop en werk af met salsa (zie hieronder) en een halve volkorencracker.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxDit recept voor vis in een kokoskorstje op broccolicrème is lekker, makkelijk en perfect voor kerst!
Ingrediënten
4 porties visfilet (witte, van elk 150 g )
1 ei
1 citroen
50 g kokos (geraspt)
50 g bloem
1/2 tl peper
1/2 tl zout
1 el plantaardige olie
Voor de crème :
broccoli (roosjes)1
sjalot (fijngesnipperd)1
knoflook (geperst)1 teentje
kippenbouillon50 ml
olijfolie1 el
peper en zout
2 crackers
1 ei
1 citroen
50 g kokos (geraspt)
50 g bloem
1/2 tl peper
1/2 tl zout
1 el plantaardige olie
Voor de crème :
broccoli (roosjes)1
sjalot (fijngesnipperd)1
knoflook (geperst)1 teentje
kippenbouillon50 ml
olijfolie1 el
peper en zout
2 crackers
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1483817
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid