Rivierkreeftjescocktail met grapefruit en venkel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 11/29/2020 - 15:07
Bereidingswijze
Halveer de grapefruits en snijd met een scherp mes de partjes vruchtvlees los van de vliesjes. Vang het sap op en houd het vruchtvlees apart. Knijp de rest van het sap uit de grapefruits.
Schaaf de venkel in flinterdunne plakken en voeg toe aan al het grapefruitsap. Besprenkel met de olijfolie en een snuf zout en laat 15 minuten marineren.
Verdeel de sla over de glazen en druk licht aan. Schep de grapefruit, gemarineerde venkel en rivierkreeftjes erop. Meng de mayonaise met 1 eetlepel van de overgebleven grapefruitmarinade en de pepersaus. Sprenkel de saus over de rivierkreeftjes, garneer met venkelloof en serveer direct.
Afbeelding
Rivierkreeftjescocktail met grapefruit en venkel
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
En heerlijk fris en licht voorgerechtje .
Ingrediƫnten
2 grapefruits
0.5 venkelknol (loof apart)
2 eetlepels olijfolie
75 gram veldsla
200 gram rivierkreeftjes
2 eetlepels mayonaise
evt. 1 theelepel hete pepersaus
Leuke tips
serveer in mooie glazen op voet
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1483803
Homepage ID
842916
Teller
0
Bron
Hoogvliet boodschappen
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
riawes
Gelegenheid