Fazant met appelsaus en pistachepeertjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 11/29/2020 - 06:55
Bereidingswijze
- Snipper de uien fijn.
- Schil de appelen, snij ze in zeer kleine blokjes en besprenkel met citroensap.
- Snij het spek in stukjes.
- Snipper de peterselie fijn.
- Schil de peren en snij middendoor. Verwijder het klokhuis en besprenkel met de rest van het citroensap.
- Doe de pistachenoten samen met de spekstukjes, de peterselie (hou 1 eetl. opzij voor de versiering) en 1 mespunt cayennepeper in een hoge beker en mix tot een grove, lichtjes samenhangende pasta. Verdeel deze pasta over de halve peren.

-Verhit 1 eetl. olijfolie en roerbak de uien 1 min. Giet er de wildfond bij en 2 dl appeljenever. Kruid met 1 koffiel. tijm. -Laat tot ± 1/3 inkoken gedurende 10 min.
-Voeg de appelstukjes toe en laat 5 min. sudderen. Kruid met peper en zout en voeg de room toe. Hou warm op een heel zacht vuurtje.
-Schuif de peren 10 à 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-Bak de fazantfilets in 2 eetl. olijfolie gedurende 3 min. goudbruin aan beide kanten op hoog vuur.
-Giet er 1/2 dl appeljenever bij en kruid met peper en zout en 1/2 koffielepel tijm, dek af en laat gaar worden op een zacht vuur (6 à 8 min., afhankelijk van de dikte).
-Haal het vlees uit de pan, hou warm en giet er de appelsaus bij. Laat nog even goed doorkoken. Bind indien nodig heel lichtjes met instantsausbinder.

Afwerking

-Serveer de fazantfilets met een beetje saus, 2 halve peren, rösti of kroketjes en strooi er de peterselie over.

Afbeelding
Fazant met appelsaus en pistachepeertjes
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijk lekker 
Ingrediënten
700 g fazantfilets (beenhouwerij)
100 g gezouten spek sneetjes
100 g gepelde, ongezouten pistachenoten
4 peren niet te groot, bv. conférence
2 appelen
2 uien
400 ml wildfond (bokaal)
1 citroenen enkel het sap
2,5 dl appeljenever
1dl lichte room
3 el olijfolie
5 takjes peterselie (vers)
1,5 tl tijm (gedroogd)
1 mespunt cayennepeper
peper en zout
instantsausbinder (facultatief)
Leuke tips
Onze drankensuggestie

Wijn
Château Audefiert A.C. Corbières Zondoorstoofde wijn uit het Franse zuiden. Bezit een opmerkelijk donker-rode kleur en een aangenaam fruitig boeket. Ook in de smaak bijzonder fruitig en warm kruidig.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1483791
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
colruyt
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid