Bereidingswijze
- Snipper de uien fijn.
- Schil de appelen, snij ze in zeer kleine blokjes en besprenkel met citroensap.
- Snij het spek in stukjes.
- Snipper de peterselie fijn.
- Schil de peren en snij middendoor. Verwijder het klokhuis en besprenkel met de rest van het citroensap.
- Doe de pistachenoten samen met de spekstukjes, de peterselie (hou 1 eetl. opzij voor de versiering) en 1 mespunt cayennepeper in een hoge beker en mix tot een grove, lichtjes samenhangende pasta. Verdeel deze pasta over de halve peren.
-Verhit 1 eetl. olijfolie en roerbak de uien 1 min. Giet er de wildfond bij en 2 dl appeljenever. Kruid met 1 koffiel. tijm. -Laat tot ± 1/3 inkoken gedurende 10 min.
-Voeg de appelstukjes toe en laat 5 min. sudderen. Kruid met peper en zout en voeg de room toe. Hou warm op een heel zacht vuurtje.
-Schuif de peren 10 à 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-Bak de fazantfilets in 2 eetl. olijfolie gedurende 3 min. goudbruin aan beide kanten op hoog vuur.
-Giet er 1/2 dl appeljenever bij en kruid met peper en zout en 1/2 koffielepel tijm, dek af en laat gaar worden op een zacht vuur (6 à 8 min., afhankelijk van de dikte).
-Haal het vlees uit de pan, hou warm en giet er de appelsaus bij. Laat nog even goed doorkoken. Bind indien nodig heel lichtjes met instantsausbinder.
Afwerking
-Serveer de fazantfilets met een beetje saus, 2 halve peren, rösti of kroketjes en strooi er de peterselie over.
- Schil de appelen, snij ze in zeer kleine blokjes en besprenkel met citroensap.
- Snij het spek in stukjes.
- Snipper de peterselie fijn.
- Schil de peren en snij middendoor. Verwijder het klokhuis en besprenkel met de rest van het citroensap.
- Doe de pistachenoten samen met de spekstukjes, de peterselie (hou 1 eetl. opzij voor de versiering) en 1 mespunt cayennepeper in een hoge beker en mix tot een grove, lichtjes samenhangende pasta. Verdeel deze pasta over de halve peren.
-Verhit 1 eetl. olijfolie en roerbak de uien 1 min. Giet er de wildfond bij en 2 dl appeljenever. Kruid met 1 koffiel. tijm. -Laat tot ± 1/3 inkoken gedurende 10 min.
-Voeg de appelstukjes toe en laat 5 min. sudderen. Kruid met peper en zout en voeg de room toe. Hou warm op een heel zacht vuurtje.
-Schuif de peren 10 à 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-Bak de fazantfilets in 2 eetl. olijfolie gedurende 3 min. goudbruin aan beide kanten op hoog vuur.
-Giet er 1/2 dl appeljenever bij en kruid met peper en zout en 1/2 koffielepel tijm, dek af en laat gaar worden op een zacht vuur (6 à 8 min., afhankelijk van de dikte).
-Haal het vlees uit de pan, hou warm en giet er de appelsaus bij. Laat nog even goed doorkoken. Bind indien nodig heel lichtjes met instantsausbinder.
Afwerking
-Serveer de fazantfilets met een beetje saus, 2 halve peren, rösti of kroketjes en strooi er de peterselie over.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijk lekker
Ingrediënten
700 g fazantfilets (beenhouwerij)
100 g gezouten spek sneetjes
100 g gepelde, ongezouten pistachenoten
4 peren niet te groot, bv. conférence
2 appelen
2 uien
400 ml wildfond (bokaal)
1 citroenen enkel het sap
2,5 dl appeljenever
1dl lichte room
3 el olijfolie
5 takjes peterselie (vers)
1,5 tl tijm (gedroogd)
1 mespunt cayennepeper
peper en zout
instantsausbinder (facultatief)
100 g gezouten spek sneetjes
100 g gepelde, ongezouten pistachenoten
4 peren niet te groot, bv. conférence
2 appelen
2 uien
400 ml wildfond (bokaal)
1 citroenen enkel het sap
2,5 dl appeljenever
1dl lichte room
3 el olijfolie
5 takjes peterselie (vers)
1,5 tl tijm (gedroogd)
1 mespunt cayennepeper
peper en zout
instantsausbinder (facultatief)
Leuke tips
Onze drankensuggestie
Wijn
Château Audefiert A.C. Corbières Zondoorstoofde wijn uit het Franse zuiden. Bezit een opmerkelijk donker-rode kleur en een aangenaam fruitig boeket. Ook in de smaak bijzonder fruitig en warm kruidig.
Wijn
Château Audefiert A.C. Corbières Zondoorstoofde wijn uit het Franse zuiden. Bezit een opmerkelijk donker-rode kleur en een aangenaam fruitig boeket. Ook in de smaak bijzonder fruitig en warm kruidig.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1483791
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
colruyt
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid