Bereidingswijze
Voorbereiding :
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Laat de gekookte kreeften volledig ontdooien in de verpakking (dat gaat sneller als je ze in koud water legt).
- Snij de kreeften met een scherp mes in de lengte in 2 en verwijder het vlees. Kraak de poten met een notenkraker en haal er het vlees uit (hou de kleinste pootjes apart voor de afwerking).
- Meng de truffelolie onder de mayonaise en kruid met zwarte peper.
- Rasp de pecorino.
- Knip de tuinkers los.
- Verdeel de tomaten over een ovenschaal en kruid met grof zeezout. Zet 5 à 10 min. in de voorverwarmde oven, tot ze openbarsten.
Bereiding :
1 Verdeel de sneetjes pastrami over 4 borden en schik er telkens 1/2 van de kreeft op, samen met 1 schaar en enkele
kleine pootjes.
2 Werk de borden verder af met de kappertjes, de gepofte tomaatjes en de plukjes tuinkers. Bestrooi met de pijnboompitten en de geraspte pecorino en lepel er enkele toefjes truffelmayo op.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Laat de gekookte kreeften volledig ontdooien in de verpakking (dat gaat sneller als je ze in koud water legt).
- Snij de kreeften met een scherp mes in de lengte in 2 en verwijder het vlees. Kraak de poten met een notenkraker en haal er het vlees uit (hou de kleinste pootjes apart voor de afwerking).
- Meng de truffelolie onder de mayonaise en kruid met zwarte peper.
- Rasp de pecorino.
- Knip de tuinkers los.
- Verdeel de tomaten over een ovenschaal en kruid met grof zeezout. Zet 5 à 10 min. in de voorverwarmde oven, tot ze openbarsten.
Bereiding :
1 Verdeel de sneetjes pastrami over 4 borden en schik er telkens 1/2 van de kreeft op, samen met 1 schaar en enkele
kleine pootjes.
2 Werk de borden verder af met de kappertjes, de gepofte tomaatjes en de plukjes tuinkers. Bestrooi met de pijnboompitten en de geraspte pecorino en lepel er enkele toefjes truffelmayo op.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk, lekker en feestelijk voorgerecht dat zeker in de smaak zal vallen van Uw gasten
Ingrediënten
160 g pastrami (beenhouwerij)
2 gekookte kreeften (diepvries)
12 kerstomaten
1 bakje tuinkers
1 bakjes
50 g pecorino (blok)
2 el geroosterde pijnboompitten
12 appelkappertjes (bokaal)
2 el mayonaise
1/2 tl truffelolie
zwarte peper (molen)
grof zeezout (molen)
2 gekookte kreeften (diepvries)
12 kerstomaten
1 bakje tuinkers
1 bakjes
50 g pecorino (blok)
2 el geroosterde pijnboompitten
12 appelkappertjes (bokaal)
2 el mayonaise
1/2 tl truffelolie
zwarte peper (molen)
grof zeezout (molen)
Leuke tips
drankensuggestie :
Bier
Martha Sexy Blond Sterk blond bier
Wijn
Montagny 1er Cru A.O.P. ‘La Burgondie' Cave de Buxy
Bier
Martha Sexy Blond Sterk blond bier
Wijn
Montagny 1er Cru A.O.P. ‘La Burgondie' Cave de Buxy
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1483711
Homepage ID
1090993
Teller
1
Bron
colruyt
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid