Bereidingswijze
Voorbereiding :
-Laat de gamba's volledig ontdooien. Dep droog.
- Snij de limoen in 8 partjes.
- Schil de pompelmoes tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes.
-Verwijder de pit uit de avocado's en snij in kleine blokjes.
- Snij de venkel in dunne reepjes.
- Knip de waterkers los.
Bereiding : (20 min.)
1 Verhit een grillpan, zonder vetstof. Bak de gamba's 1 à 2 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper, zeezout en de Provençaalse kruiden.
2 Maak de saus: meng 2 eetl. cocktailsaus met 3 eetl. koud water.
3 Maak de torentjes (dat gaat makkelijk met een serveerring): maak onderaan een laagje avocado. Lepel er een laagje pompelmoes over en eindig met de venkel.
3 Verdeel de gamba's over de torentjes en werk af met wat waterkers. Besprenkel met de olijfolie en kruid met zwarte peper en zeezout.
Afwerking :
Lepel een beetje saus rond de torentjes en serveer er een limoenpartje bij.
-Laat de gamba's volledig ontdooien. Dep droog.
- Snij de limoen in 8 partjes.
- Schil de pompelmoes tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes.
-Verwijder de pit uit de avocado's en snij in kleine blokjes.
- Snij de venkel in dunne reepjes.
- Knip de waterkers los.
Bereiding : (20 min.)
1 Verhit een grillpan, zonder vetstof. Bak de gamba's 1 à 2 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper, zeezout en de Provençaalse kruiden.
2 Maak de saus: meng 2 eetl. cocktailsaus met 3 eetl. koud water.
3 Maak de torentjes (dat gaat makkelijk met een serveerring): maak onderaan een laagje avocado. Lepel er een laagje pompelmoes over en eindig met de venkel.
3 Verdeel de gamba's over de torentjes en werk af met wat waterkers. Besprenkel met de olijfolie en kruid met zwarte peper en zeezout.
Afwerking :
Lepel een beetje saus rond de torentjes en serveer er een limoenpartje bij.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijk voorgerecht dat makkelijk te bereiden is
Ingrediënten
500 g Black Tiger gamba's (diepvries)
1 venkel
1 bosje waterkers
2 avocado's
1 pompelmoes
1 limoenen
2 el cocktailsaus
1 tl Provençaalse kruiden
2 el olijfolie
zwarte peper (molen)
grof zeezout (molen)
1 venkel
1 bosje waterkers
2 avocado's
1 pompelmoes
1 limoenen
2 el cocktailsaus
1 tl Provençaalse kruiden
2 el olijfolie
zwarte peper (molen)
grof zeezout (molen)
Hulpmiddelen & keukengerei
serveerring
Leuke tips
dranken suggesties :
Bier
Floreffe Tripel Blond abdijbier
Wijn
Vermentino di Sardegna D.O.C. ‘La Cala' Sella & Mosca Sardegna - Italië
Bier
Floreffe Tripel Blond abdijbier
Wijn
Vermentino di Sardegna D.O.C. ‘La Cala' Sella & Mosca Sardegna - Italië
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1483709
Homepage ID
1090993
Teller
45
Bron
colruyt
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid