Waterzooi van bloemkool met tarbot en grijze garnalen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 11/24/2020 - 09:28
Bereidingswijze
-Snijd de wortelen in 8 staafjes en de ui in grote stukken. Doe ze samen met het kruidentuiltje in een kookpot met 1 L water en breng aan de kook.
-Verdeel de bloemkool in roosjes. Voeg de bloemkoolroosjes en enkele kleine bloemkoolblaadjes toe aan de bouillon. Laat 10 min. pruttelen.
-Haal de wortelen, de bloemkoolblaadjes en de helft van de bloemkoolroosjes met een schuimspaan uit de kookpot. Laat ze onmiddellijk in ijskoud water schrikken. Verwijder het kruidentuiltje uit de bouillon en mix fijn.
-Voeg de schaaldierenfond toe, de zure room en citroensap naar eigen smaak.
-Warm de uitgelekte groenten lichtjes op in de waterzooi.

-Verdeel de tarbot in 4 porties en bak kort in de hete geklaarde boter. Kruid met peper en zout.

-Verdeel de waterzooi en de groenten over diepe borden. Voeg de tarbot en de grijze garnalen toe, werk af met tijm en serveer.
Afbeelding
Waterzooi van bloemkool met tarbot en grijze garnalen
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk, feestelijk en vooral super lekker voorgerecht , dat je ook als hoofdgerecht kan serveren door de hoeveelheid tarbot en garnalen te verdubbelen
Ingrediënten
300 g tarbotfilet
100 g gepelde grijze garnalen
1 bloemkool
3 wortelen
1 citroen
1 ui
2 eetlepels zure room
1,9 dl schaaldierenfond
20 g geklaarde boter
1 kruidentuiltje
4 takjes tijm
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1483673
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
delhaize
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid