Bereidingswijze
-Steek met het uitsteekvormpje 9 plakjes uit het bladerdeeg.
-Bekleed de bakvormpjes met bakpapier en leg de plakjes bladerdeeg hierop.
-Druk het deeg indien nodig een beetje aan en prik met een vork enkele gaatjes in de bodem zodat het deeg in de oven niet opblaast.
-Vul drie quiches op met kreeft.
-Leg er de pompoenstukjes tussen en strooi de salie erover.
-Vul de drie volgende quiches op met de rivierkreeftjes en strooi het gesnipperde preiwit erover.
-Vul de drie quiches die overblijven op met de grijze garnalen en schep er het gesnipperde witloof over.
-Maak het eimengsel. Meng hiervoor de eitjes met de room en melk. Kruid met een snuifje peper, zout en nootmuskaat.
BAK AF:
Giet het eimengsel over de quiches. Zet op een bakplaat en bak 15 minuten af in een voorverwarmde oven van 200°C. Smakelijk!
-Bekleed de bakvormpjes met bakpapier en leg de plakjes bladerdeeg hierop.
-Druk het deeg indien nodig een beetje aan en prik met een vork enkele gaatjes in de bodem zodat het deeg in de oven niet opblaast.
-Vul drie quiches op met kreeft.
-Leg er de pompoenstukjes tussen en strooi de salie erover.
-Vul de drie volgende quiches op met de rivierkreeftjes en strooi het gesnipperde preiwit erover.
-Vul de drie quiches die overblijven op met de grijze garnalen en schep er het gesnipperde witloof over.
-Maak het eimengsel. Meng hiervoor de eitjes met de room en melk. Kruid met een snuifje peper, zout en nootmuskaat.
BAK AF:
Giet het eimengsel over de quiches. Zet op een bakplaat en bak 15 minuten af in een voorverwarmde oven van 200°C. Smakelijk!
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
9.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker als voorgerecht of tussengerecht of zelfs als aperitiefhapje , makkelijk en snel gemaakt
Ingrediënten
2 vellen kant-en-klaar bladerdeeg
3 eitjes
100 ml volle room
100 ml volle melk
peper - zout - nootmuskaat
voor de quiche met kreeft:
1 voorgekookte kreeft, gepeld en in stukjes
1/3 pompoen, in kleine blokjes
4 blaadjes verse salie, gesnipperd
voor de quiche met rivierkreeft:
150 g rivierkreeftjes
1 stengel preiwit, fijngesneden
150 g grijze garnalen, gepeld
1 stronkje witloof, fijngesneden
3 eitjes
100 ml volle room
100 ml volle melk
peper - zout - nootmuskaat
voor de quiche met kreeft:
1 voorgekookte kreeft, gepeld en in stukjes
1/3 pompoen, in kleine blokjes
4 blaadjes verse salie, gesnipperd
voor de quiche met rivierkreeft:
150 g rivierkreeftjes
1 stengel preiwit, fijngesneden
150 g grijze garnalen, gepeld
1 stronkje witloof, fijngesneden
Hulpmiddelen & keukengerei
1 uitsteekvormpje - bakpapier - 9 kleine bakvormpjes
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1483625
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
njam
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid