Bereidingswijze
MAAK DE AARDAPPELPUREE:
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in water met zout in ongeveer 15 minuten gaar. Giet ze af. Prak de aardappelen fijn met een pureestamper. Voeg boter, melk en het ei toe. Breng de puree verder op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
MAAK DE ERWTENPUREE:
Kook de erwten beetgaar. Laat goed uitlekken. Voeg de aardappelpuree, zure room, wasabipasta, en munt toe. Mix alles fijn en breng eventueel op smaak met nog wat zout.
MAAK DE POMPOENPUREE:
Schil en snij de pompoen en zoete aardappel in kleine stukjes. Kook gaar in gezouten water. Laat goed uitlekken. Voeg de aardappelpuree en koriander toe. Mix alles fijn. Breng op smaak met kaneel, peper en zout. Serveer met de pompoenpitten.
MAAK DE WITLOOFPUREE:
Snij het witloof in stukjes en fruit samen met het fijngesneden spek in wat olijfolie. Voeg wat suiker toe. Meng het witloofmengsel door de puree en breng op smaak met peper en zout.
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in water met zout in ongeveer 15 minuten gaar. Giet ze af. Prak de aardappelen fijn met een pureestamper. Voeg boter, melk en het ei toe. Breng de puree verder op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
MAAK DE ERWTENPUREE:
Kook de erwten beetgaar. Laat goed uitlekken. Voeg de aardappelpuree, zure room, wasabipasta, en munt toe. Mix alles fijn en breng eventueel op smaak met nog wat zout.
MAAK DE POMPOENPUREE:
Schil en snij de pompoen en zoete aardappel in kleine stukjes. Kook gaar in gezouten water. Laat goed uitlekken. Voeg de aardappelpuree en koriander toe. Mix alles fijn. Breng op smaak met kaneel, peper en zout. Serveer met de pompoenpitten.
MAAK DE WITLOOFPUREE:
Snij het witloof in stukjes en fruit samen met het fijngesneden spek in wat olijfolie. Voeg wat suiker toe. Meng het witloofmengsel door de puree en breng op smaak met peper en zout.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
3 keer lekkere feestpuree
Ingrediënten
voor de aardappelpuree:
1 kg aardappelen
75 g roomboter
250 ml volle melk
1 ei
1 tl nootmuskaat
versgemalen peper - zeezout
1 .de erwtenpuree:
375 g aardappelpuree
600 g diepvrieserwten
2 el zure room
1 tl wasabipasta
4 el vers gehakte munt
zeezout
2. de pompoenpuree:
375 g aardappelpuree
350 g pompoen
1 zoete aardappel
4 el vers gehakte koriander
1 el pompoenpitten
1 tl kaneel
versgemalen peper - zeezout
drie : de witloofpuree:
375 g aardappelpuree
50 g spek
3 stronken witloof
1 el olijfolie
1 tl suiker
versgemalen peper - zout
1 kg aardappelen
75 g roomboter
250 ml volle melk
1 ei
1 tl nootmuskaat
versgemalen peper - zeezout
1 .de erwtenpuree:
375 g aardappelpuree
600 g diepvrieserwten
2 el zure room
1 tl wasabipasta
4 el vers gehakte munt
zeezout
2. de pompoenpuree:
375 g aardappelpuree
350 g pompoen
1 zoete aardappel
4 el vers gehakte koriander
1 el pompoenpitten
1 tl kaneel
versgemalen peper - zeezout
drie : de witloofpuree:
375 g aardappelpuree
50 g spek
3 stronken witloof
1 el olijfolie
1 tl suiker
versgemalen peper - zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1483623
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
njam
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid