Bereidingswijze
-verwarm de oven voor op 180°C.
-Snijd het vruchtvlees van de pompoen in kleine blokjes en gaar in de oven gedurende 30 minuten.
-Houd wat bonen en maïs apart voor de afwerking.
-Haal de pompoen uit de oven en doe samen met de kikkererwten, rode bonen en maïs in de keukenrobot en mix een paar keer tot je een grove puree met stukjes krijgt.
-Snipper het teentje knoflook, de Spaanse rode peper, koriander en de rode ui fijn en voeg bij de pompoenpuree. -Breng op smaak met het komijnpoeder, het chilipoeder, peper en zout.
-Verwarm de oven voor op 200°C
-Neem een wrap en lepel er wat van de vulling op. Bestrooi met de mozzarella en vouw op. Schik ze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Plaats in de oven, bak krokant en goudbruin in de oven gedurende 15 minuten.
Maak ondertussen de venkel-dille dip :
-Snipper de venkel en de dille super fijn en meng onder de yoghurt.
-Pel het teentje knoflook en snipper eveneens fijn, meng samen met het sap van de limoen onder de yoghurt.
-Haal de taquito's uit de oven, werk af met de rode bonen, maïs, fijngesnipperde rode ui, fijngesnipperde Spaanse rode peper en platte peterselie en serveer met venkel-dille dip.
-Snijd het vruchtvlees van de pompoen in kleine blokjes en gaar in de oven gedurende 30 minuten.
-Houd wat bonen en maïs apart voor de afwerking.
-Haal de pompoen uit de oven en doe samen met de kikkererwten, rode bonen en maïs in de keukenrobot en mix een paar keer tot je een grove puree met stukjes krijgt.
-Snipper het teentje knoflook, de Spaanse rode peper, koriander en de rode ui fijn en voeg bij de pompoenpuree. -Breng op smaak met het komijnpoeder, het chilipoeder, peper en zout.
-Verwarm de oven voor op 200°C
-Neem een wrap en lepel er wat van de vulling op. Bestrooi met de mozzarella en vouw op. Schik ze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Plaats in de oven, bak krokant en goudbruin in de oven gedurende 15 minuten.
Maak ondertussen de venkel-dille dip :
-Snipper de venkel en de dille super fijn en meng onder de yoghurt.
-Pel het teentje knoflook en snipper eveneens fijn, meng samen met het sap van de limoen onder de yoghurt.
-Haal de taquito's uit de oven, werk af met de rode bonen, maïs, fijngesnipperde rode ui, fijngesnipperde Spaanse rode peper en platte peterselie en serveer met venkel-dille dip.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ta-qui-wat? Een taquito is een opgerolde, gevulde en gebakken tortilla uit de Mexicaanse keuken. Kikkererwten en bonen vormen de basis van een vegetarische taquito die je serveert met een heerlijke venkel-dille dip. Dit is een mega lekkere warme tapa voor alle feestjes !
Ingrediënten
150 g kikkererwten
150 g rode bonen
150 g butternut (pompoen)
150 g maïs
2 rode uien
½ Spaanse rode peper
1 tl komijnpoeder
1 tl chilipoeder
1 teentje knoflook
10 g koriander
Peper en zout
8 mini tortilla's
100 g geraspte mozzarella
2 el olijfolie
Voor de venkeldip :
2 dl yoghurt
100 g venkel
5 g dille
Sap van ½ limoen
1 teentje knoflook
150 g rode bonen
150 g butternut (pompoen)
150 g maïs
2 rode uien
½ Spaanse rode peper
1 tl komijnpoeder
1 tl chilipoeder
1 teentje knoflook
10 g koriander
Peper en zout
8 mini tortilla's
100 g geraspte mozzarella
2 el olijfolie
Voor de venkeldip :
2 dl yoghurt
100 g venkel
5 g dille
Sap van ½ limoen
1 teentje knoflook
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Amuse
Recept ID
1483605
Homepage ID
1090993
Teller
43
Bron
lekker van bij ons
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid