Bereidingswijze
-Was de aardappelen en snijd in plakjes van 0,5 cm dik. Besmeer ze met olijfolie en kruid met peper en zout. Bak ze goudbruin en gaar in een grillpan.
-Bak het spek in een droge koekenpan krokant.
Topping 1:
-Kruid de roomkaas met peper en zout en besmeer er de helft van de aardappelplakjes mee. Beleg verder met een reepje gerookte zalm en werk af met een takje dille.
Topping 2:
-Snijd de tomaat in plakjes.
-Beleg de andere helft van de aardappelplakjes met een plakje tomaat, een stukje spek en wat Parmezaanse kaas. -Werk af met een takje tijm.
-Bak het spek in een droge koekenpan krokant.
Topping 1:
-Kruid de roomkaas met peper en zout en besmeer er de helft van de aardappelplakjes mee. Beleg verder met een reepje gerookte zalm en werk af met een takje dille.
Topping 2:
-Snijd de tomaat in plakjes.
-Beleg de andere helft van de aardappelplakjes met een plakje tomaat, een stukje spek en wat Parmezaanse kaas. -Werk af met een takje tijm.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor een klassieke bruschetta gebruik je stokbrood als basis voor een heerlijke topping. Maar je kan het brood ook perfect inruilen voor aardappelen. Zeker proberen!
Ingrediƫnten
2 middelgrote vastkokende aardappelen
2 el roomkaas
2 plakjes gerookte zalm
enkele takjes dille
2 lapjes gerookt spek
1 kleine tomaat
enkele takjes tijm
1 el geraspte Parmezaanse kaas
olijfolie
peper en zout
2 el roomkaas
2 plakjes gerookte zalm
enkele takjes dille
2 lapjes gerookt spek
1 kleine tomaat
enkele takjes tijm
1 el geraspte Parmezaanse kaas
olijfolie
peper en zout
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Amuse
Recept ID
1483603
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
lekker van bij ons
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid